Přejít k hlavnímu obsahu

Koronavirus odsouvá slovenský technologický festival IXPO, a to včetně Fortnite Cupu

6. 3. 2020 | 21:31 Fortnite
Technologický festival IXPO 2020, který se měl uskutečnit v Bratislavě od 17. do 19. dubna a jehož součástí měl být i největší Fortnite turnaj na Slovensku, se jeho organizátoři rozhodli přeložit na podzim letošního roku. Příčina je jasná, jde o koronavirus typu COVID-19, který v současnosti ovlivňuje dění po celém světě.
IXPO Fortnite Cup
IXPO Fortnite Cup

Odložení se bohužel samozřejmě dotýká našeho IXPO Fortnite Cupu, který se spolu s celou akcí odsouvá na pozdější část roku. Jelikož už v tuto chvíli máme za sebou první ze čtyř kvalifikačních turnajů, tak úspěšným dvojicím z první kvalifikace nabídneme přímou pozvánku na offline event, a to za předpokladu, že budou hrát ve stejném složení, v jakém se kvalifikovali. Zbylé kvalifikační turnaje budou odloženy na konec léta, více informací oznámíme v průběhu roku s dostatečným předstihem, o Fortnite Cupu i o akci samotné. Na následujících řádcích si pak můžete přečíst oficiální vyjádření pořadatele festivalu.


Tisková zpráva ke změně termínu IXPO 2020

Součástí IXPO 2020 měly být desítky vystavovatelů a uznávaných spíkrů z celého světa. Pro omezení v mezinárodní letecké dopravě tak mohla být jejich účast na festivalu ohrožená. Víceré globální technologické společnosti taktéž začaly reagovat na šířící se koronavirus rušením své účasti na podobných akcích, aby předešly jeho šíření. Organizátoři IXPO se proto rozhodli neponechat nic náhodě.

Napriek tomu, že momentálne na Slovensku nie je žiaden potvrdený prípad výskytu koronavírusu, v záujme našich návštevníkov a partnerov považujeme za správne presunúť termín konania IXPO 2020 na jeseň tohto roka. Naše rozhodnutie reflektuje aj na dianie v okolitých krajinách, kde sa rušia veľké a významné podujatia a obmedzuje sa cestovanie do zahraničia. Ponechanie IXPO v pôvodnom termíne by predstavovalo značné riziko zrušenia podujatia tesne pred jeho začiatkom, ktorému chceme predísť.

Na jeseň príde IXPO nabité najnovšími technológiami, top spíkrami z celého sveta, hernými novinkami a najväčším turnajom vo Fornite na Slovensku. Tento čas využijeme naplno, aby naši návštevníci zažili pestrý víkend plný vedy a technológií,

uvádí ředitel festivalu Matej Drlička.

Jedinečný vědecko-technologický festival IXPO se tedy tento rok konat bude, o přesném novém termínu jeho konání a dalších podrobnostech budou organizátoři informovat širokou veřejnost na oficiálních stránkách festivalu, na sociálních sítích a prostřednictvím mediálních partnerů.

Štítky: IXPO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.