Přejít k hlavnímu obsahu

Koronavirus ovlivňuje i situaci v LCS, Riot zakázal podání ruky či high fives

9. 3. 2020 | 01:10 League of Legends
Společnost Riot Games přijímá opatření, aby zajistila bezpečnost hráčů, fanoušků a zaměstnanců na událostech LoL Championship Series.
LCS
LCS

Zástupce LCS, Chris Greeley, se zabýval rostoucími obavami z COVID-19, odrážejícími názory celého odvětví, že zdraví a bezpečnost profesionálních hráčů, fanoušků a zaměstnanců je tou nejvyšší prioritou. Riot přijímá několik opatření, aby je ochránil před koronavirem, včetně pozastavení fanouškovských srazů, vítězných high fives a podání ruky po hře. 

Chris Greeley ve zprávě řekl: 

Kvůli zvýšené opatrnosti způsobené šířením koronaviru pozastavíme fanouškovské srazy, vítězné high fives a podání ruky po hře v LCS hrách, dokud nebude oznámeno jinak. Jelikož tato opatření mohou některé naše fanoušky zklamat, nabídneme možnost vrácení peněz za lístky těm, kteří se našich her radši nezúčastní.

Riot také „opatrně monitoruje situaci“ pro nadcházející LCS Spring Finals v dubnu, které se má konat v texaském Friscu. Společnost spolupracuje s místní vládou a místem konání, aby zajistila bezpečnost hráčů a fanoušků. Jelikož se LEC Spring Finals přesouvají z Budapešti do LEC Studia v Berlíně, nebylo by až tak překvapivé, kdyby LCS následoval příkladu a finále se konalo v Los Angeles.

Toto je jen jeden z dalších ukázek toho, jak koronavirus ovlivňuje velké esportové a herní akce. Twitch oznámil, že amsterdamský TwitchCon se ruší, konference herních vývojářů byla podobně odsunuta a LCK a IEM v Katowicích se konalo bez obecenstva. Uvidíme, jak se bude situace nadále vyvíjet.

Štítky: koronavirus, LoL, lcs