Přejít k hlavnímu obsahu

Kultovní česká LAN párty zná termín dalšího ročníku. Odehraje se Quietus Day v letošním roce?

18. 2. 2021 | 11:38 Counter-Strike 2
Když se v posledních letech na domácí scéně řekne komunitní LAN párty, většině hráčů CS:GO se vedle PLAYzone Challenge vybaví především Quietus Day. Kultovní akce ze Starého Města u Uherského Hradiště plánuje letos v létě uspořádat svůj šestnáctý ročník. Podaří se to organizátorům i přes dlouhodobá opatření v České republice?
Quietus Day
Quietus Day

Quietus Day je jednou z posledních tradiční komunitních akcí, která žije dodnes. Legendární QDčko se odehrálo dokonce v loňském roce, kdy byste jiné offline akce hledaly marně. Turnaj vloni přilákal čistě mixy kamarádů, což jen potvrdilo kult této akce. Zatímco se scéna profesionalizuje a lepší týmy si pečlivě vybírají, co budou hrát, tak právě ve Sportovním a kulturním centru ve Starém Městě u Uherského Hradiště je možné se vrátit v čase a zavzpomínat si na kořeny esportu u nás. Na tradiční místo konání sice nevyrážejí týmy, ale známých hráčů tu najdete spoustu. Loňský ročník takto ovládla sestava Jen Tak Vyfragovat, která ve finále porazila ValueSkins.

Doba je zlá, ale Quietus Day dává hráčům naději i v letošním roce. Včera totiž byl odhalen datum konání šestnáctého ročníku. Pokud by bylo možné turnaj uspořádat, tak termínem konání bude víkend 30. července až 1. srpna. Letní období bylo loni volnější, takže věříme, že i letos by se hráčům mohlo podařit sejít se v kulturáku a užít si po celý víkend tu nefalšovanou herní zábavu. Vzhledem k nejistotě se však zatím není možné přihlásit: „Registrace zatím nejsou spuštěny a o jejich otevření vás budeme informovat spolu s kapacitou lan a cenou vstupného. Pevně věříme, že stejně jako minulý rok, tak ani letos si nebudeme muset od lanky dávat pauzu.“

Quietus Day v minulých letech patřil do seriálu Mistrovství České republiky v Counter-Strike: Global Offensive, v loňském roce si však i přesto nikdo MČR body nevysloužil. Vzhledem k aktuálnímu trendu tak 16. ročník QD nebude do MČR 2021 zařazen, nicméně portál PLAYzone.cz nadále zůstává jedním z mediálních partnerů akce.

Štítky: Quietus Day
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.