Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace na květnový Rio Major začínají dnes podvečer

31. 1. 2020 | 08:21 Counter-Strike 2
První Major letošního roku dorazí až v květnu, ale jelikož jsou uzavřené části online kvalifikací na programu již v březnu, je s jejich otevřenými částmi potřeba začít už nyní. Pro Evropany vypuknou boje o postup do Brazílie 31. ledna, celkem se týmy mohou těšit na čtyři kvalifikační turnaje. Registrace jsou již spuštěny.
Rio Major
Rio Major

Nekonečný cyklus bojů, které vedou až do samotného Rio de Janeira. Tak by se dala popsat kvalifikace na první Major letošní sezóny, který se uskuteční 11. až 24. května pod sochou Krista Spasitele. Jako jediný má jistou pozvánku na hlavní event frozen se svým týmem mousesports. Pokud se u GuardiaNa potvrdí posazení na lavičku, tak další hráči budou muset jít z nižších pater. STYKO s Godsent by například měl dostat pozvánku do Closed kvalifikace na EU Minor, ta naopak dost možná mine oskara, protože ESL využívá vlastní žebříček, nikoliv HLTV, v jehož aktuální verzi Sprout vůbec nefigurují. No a potom už je pouze otevřená kvalifikace pro všechny.

Kvalifikační formát na cestě do Brazílie je ve své podstatě jednoduchý. Uspějte se svým týmem v jedné ze čtyř Open kvalifikací, z jejichž nevyzpytatelných Single Elimination pavouků postoupí vždy nejlepší dva. Pak vaši osmičku doplní osm pozvaných týmů a z celkové šestnáctky postoupí polovina na Minor daného regionu. Do Jižní Ameriky už se tímto úspěchem podíváte, ale cesta na Major je stejně blízko, jako i daleko. Z osmi účastníků Minoru postoupí do první fáze Rio Majoru pouze dva nejlepší, třetí ještě bude mít šanci skrze Play-In. U nejsilnějšího regionu, jakým Evropa bezesporu je, jde pro ty, kdo začíná od nuly, o opravdu složitý úkol.

Pokud se nyní nebudeme bavit o našincích působících v zahraničních týmech, tak už jen dostat se na EU Minor by bylo pro jakýkoliv česko-slovenský tým velkým úspěchem – vždyť naposledy to dokázali eXtatus. Letos se tu ale vyrojilo několik dalších celků, hrajících na plný úvazek, a například SINNERS by v otevřené kvalifikaci plné BO1 zápasů mohli evropskou konkurenci překvapit. První šanci bude mít naprosto každý už koncem ledna.

  • 1. otevřená kvalifikace – pátek 31. ledna a sobota 1. února – postupující:  Švédsko Dignitas a  Německo BIG
  • 2. otevřená kvalifikace – úterý 4. února a středa 5. února – postupující:  Evropa Nordavind a  Německo Sprout
  • 3. otevřená kvalifikace – sobota 8. února a neděle 9. února – registrace zde
  • 4. otevřená kvalifikace – středa 12. února a čtvrtek 13. února – registrace zde
Štítky: Rio Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.