Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: Boj o Worlds pomalu vrcholí. Kdo hraje největší roli v nadějích na úspěch každého týmu?

10. 7. 2019 | 16:58 League of Legends
Letní split severoamerické LCS už přešel do druhé poloviny a i když je možností stále spousta, pomalu se nám oddělují největší aspiranti pro účast na dalších Worlds!
LCS
LCS

Otázku "Kdo bude hrát v šancích jednotlivých týmů největší roli" zodpoví pouze čas. V tomto článku si představíme deset jmen, která roli tahounů týmu již plní, nebo se to od nich očekává.

Team Liquid: CoreJJ

Po jarním splitu nebylo pochyb, kdo byl nejlepším supportem severní Ameriky. CoreJJ, který se Samsung Galaxy ovládl Worlds 2017 ukazuje, že si do LCS nepřišel jen pro velký balík peněz. Je vidět, že zkušený Korejec má stále motivaci vyhrávat a daří se mu na velké škále šampionů. Od Brauma a Tahm Kenche dokázal bez problému přejít na nově objevující se picky, jako jsou Lux či Nautilus. „Co CoreJJ dělá ve hře, jsem od žádného z mých předchozích supportů neviděl” řekl midař TL, Jensen. „Když jsme spolu odehráli pár tréninků, říkal jsem si: Wow supporti vážně dokážou tu hru neskutečně potahat.”

OpTic: Meteos

Jelikož midař Crown onemocněl, naděje fanoušků OpTic budou nejvíce vkládány do junglera Meteose. Ten totiž stále ukazuje, že do starého železa ještě rozhodně nepatří. I přes negativní prognózy se týmu daří držet na příčkách zaručující play-off a na první místo navíc ztrácí pouhý bod. Právě Meteos dodává týmu sílu v přechodech z early do mid game a díky jeho herní inteligenci je velmi často přesně tam, kde má být, a v menších fightech tak vytváří momentální přečíslení.

Meteos OpTic

100 Thieves: Ryu

I přesto, že tým začal split zdaleka nejhůře, v posledních dvou hracích týdnech vyhrál tři ze čtyř zápasů a se skóre 3:7 se postup do play-off rozhodně nezdá nereálný. Ke zlepšení týmového výkonu vedla nečekaná změna v sestavě. Ze základní pětice se totiž poroučela největší hvězda týmu, Ssumday a místo cizince se tak uvolnilo pro zkušeného midaře Ryu. Zdá se, že právě on týmu dodal větší řád. Hodně pomohl i překvapivě dobrý výkon academy topaře Fake Goda, který plně dokázal nahradit zmiňovaného zkušeného mazáka Ssumdaye.

Team SoloMid: Bjergsen 

Asi není překvapením, že i po letech se TSM chce spoléhat na výkony dánského midaře Bjergsena. Valná část veřejnosti letošní sestavu TSM dopředu odepisovalo, ale na jaře tým ukázal úplně nový agresivnější styl, který v play-off stačil na stříbrné medaile. Søren "Bjergsen" Bjerg v létě zatím trochu stagnuje a není ani zdaleka tak dominantní, jako v minulosti. Pokud se hvězda TSM dostane do své nejlepší formy, tým by neměl mít problémy s finišem do čtvrtého místa, čímž by si pravděpodobně zajistil i místo na Worlds 2019. 

Bjergsen

Echo Fox: Hakuho

Prozatimním nejhorším týmem letního splitu je Echo Fox, který drží skóre 2:8 a v sestavě nedávno vyměnil junglera. I když bude mít MikeYeung možnost postavit tým zpátky na nohy, o trochu více by týmu měl pomoci support Hakuho. Ten i přes týmové výsledky podává velmi slušné výkony, což je o to úctyhodnější, jelikož se musel sehrávat s novým partnerem na spodní lajně. „Ještě není konec. I když za sebou máme velmi špatnou půlku splitu, můžete se vrátit na vrchol a v play-off začnou všichni s čistým štítem.” nechal se slyšet právě Hakuho.

FlyQuest: Santorin

FlyQuest skončil na jaře na skvělém čtvrtém místě a proto bylo mírně zarážející, že na tento úspěch nedokázal navázat v první polovině letního splitu. I přes velkou snahu a aktivitu jungler Santorin není tak úspěšný, jako v jarní části, a pokud chce tým pomýšlet na Worlds, musí se něco změnit. FlyQuest sice nemá jasnou slabou, ale ani silnou stránku. Pokud se Santorinovi podaří nastartovat jednoho z možných tahounů, tým určitě má na to, postoupit do play-off a bojovat o účast na světovém šampionátu. 

Santorin LCS

Golden Guardians: Froggen

Jako v každém týmu, kde Froggen je, i v GGS bude týmový úspěch záviset na jeho výkonech. Golden Guardians se zatím drží na 6. místě a od své taktiky "Nechme Froggena nás potahat" zatím neupustili. Zkušený Dán si libuje v jeho netradičních volbách šampionů, v čele s Anivií či VelKozem a i v létě se může pyšnit nejvyšším podílem na týmovém poškození (27,6 %). 

Clutch Gaming: Cody Sun

Kovbojové z Clutch Gaming sice jsou častým terčem posměchu, ale na kontě už mají poměrně slušné skóre 4:6, se kterým stále mohou pomýšlet na play-off. Poměrně slušné zlepšení totiž vykazují Korejci Huni a LirA, kteří byli na jaře často kritizováni. Cody Sun do týmu údajně přinesl trochu víc pozitivní energie a velmi dobře se mu daří i v ostrých zápasech, což dokazuje svými vysokými damage čísly. 

Cody Sun Clutch

Cloud9: Sneaky

I přes celou řadu změn v sestavě C9 je Sneaky v základní sestavě jasnou stálicí. Bez zraněného Licorice (problémy se zápěstím) se cesta Cloud9 na Worlds výrazně komplikuje, ale zatím se drží na děleném prvním místě. Tam by tým logicky rád vydržel i do konce splitu a jeho střelec by v tom měl hrát klíčovou roli. Právě Sneakymu se daří skvěle adaptovat a stabilní výkony podává se všemi šampiony, které mu kouč Reapered přidělí. 

Counter Logic Gaming: Wiggily

Okolo junglera, kterého vychovala CLG academy, se před jarním splitem říkalo, že by mohl být další velkou hvězdou, která by legendární organizaci mohla vrátit ztracený věhlas. V jarním splitu patřil ale Wiggily k nejhorším junglerům v lize a jeho tým se nedokázal probojovat do play-off. V létě však zatím registrujeme od Wiggilyho výrazné zlepšení a týmu výrazně pomohl ke skvělému skóre 7:3. V současnosti je také na prvním místě ligového MVP bodování se čtyřmi oceněními a dají se mu přisuzovat největší zásluhy v aktuální skvělé formě CLG.

Wiggily CLG
Štítky: Inven