Přejít k hlavnímu obsahu

LCS okénko: Zven s KDA 72, ztráty TL i wombo combo TSM

13. 2. 2020 | 07:00 League of Legends
Před startem splitu se čekala jasná dominance jednoho týmu. Tak to také zatím vypadá, ale na vrcholu se skóre 6:0 nejsou Team Liquid, nýbrž Cloud9, kteří i přes tři změny v sestavě vypadají sehraněji, než kdokoliv jiný.
Zven LCS
Zven LCS

Zven - 72 KDA a jediná smrt za 6 her!

Velkým tématem posledních dní je znovuzrození střelce Zvena, který se stal ikonou překvapivé dominance Cloud9. Právě Zven za sebou neměl vůbec dobrou sezónu, kdy sklízel obrovskou porci kritiky v dresu TSM. Po přestupu do Cloud9 se ale zdá, že se vrací do své bývalé formy, když ještě hrál v Evropě. Soupeři mu, zejména zpočátku, nevěnovali tolik pozornosti a během šesti her si tak čtyřikrát zahrál Apheliose a dvakrát Sennu. Přestože ani jeden z těchto šampionů nemá přirozený escape, zemřel Zven pouze jednou, a to až v šestém zápase proti Dignitas. 

Zven zároveň získal cenu za nejlepšího hráče 2. hracího týdne, týden poté ho napodobil spoluhráč Blaber. Právě nad těmito dvěma hráči visel u Cloud9 před sezónou velký otazník, ale oba dva aktuálně tvoří stabilní nosníky týmového úspěchu. Individuálně se daří úplně každému hráči v Cloud9, o čemž svědčí i to, že dvě MVP ceny drží i midař Nisqy a jednu toplaner Licorice.

TSM po strašlivém úvodním týdnu získává na sebevědomí, jelikož vyhráli už čtvrtý zápas v řadě a po boku Immortals drží dělené druhé místo. Velmi dobře se uvedl turecký toplaner Broken Blade, který po slabším závěru loňského roku zatím předvádí skvělé výkony. Immortals představují další velké překvapení, jelikož se od nich mnoho nečekalo. Midař Eika i navrátilý střelec Altec ale zatím vypadají velmi slušně a nemají problém vyrovnat se velké konkurenci, kterou na jejich rolích panuje. 

Velkým tématem je i trápící se Team Liquid, který kvůli problémům s vízy hrál všechny 3 týdny bez Broxaha a aktuálně drží skóre 2-4. Nejlepším obdobím si neprochází ani Doublelift, který má zatím úplně nejhorší KDA ratio ze všech ADC v lize - 2,7. Broxahovo vízum už je ale schváleno a s největší pravděpodobností by měl dánský jungler týmu pomoci už v sobotu proti Immortals.

PZ Challenge LOL

Za námi je sice třetina ligové části, ale stále je brzy na to hodnotit jednotlivé týmy a predikovat, kdo se dostane do play-off. V současné chvíli by bylo ale opravdu překvapivé, pokud by se to Cloud9 a TSM nepodařilo. Nejhůře vypadají poslední CLG, kteří ale v posledním týdnu ukořistili konečně první výhru, takže i s nimi se zatím musí počítat.

Tabulka LCS 2020 Spring

#TýmSkóre
1Cloud9logo std.pngCloud96 - 0
2Immortalslogo std.pngImmortals4 - 2
2Team SoloMidlogo std.pngTeam SoloMid4 - 2
4100 Thieveslogo std.png100 Thieves3 - 3
4Dignitaslogo std.pngDignitas3 - 3
4FlyQuestlogo std.pngFlyQuest3 - 3
7Eglogo std.pngEvil Geniuses2 - 4
7Golden Guardianslogo std.pngGolden Guardians2 - 4
7Team Liquidlogo std.pngTeam Liquid2 - 4
10Counter Logic Gaminglogo std.pngCounter Logic Gaming1 - 5
Zdroj: @lolesports
Štítky: lcs