Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: G2 deklasovali Fnatic 3-0 a jsou opět králi Evropy

6. 9. 2020 | 21:05 League of Legends
Play-off evropské LEC opět ovládli G2 Esports. Stejně jako na jaře se sice hvězdná sestava musela prokousat skrz losers bracket, ale i tentokrát jim to nakonec vyšlo a Fnatic znovu poráží jednoznačně 3:0. Na Worlds budou tedy LEC reprezentovat MAD Lions, Rogue, Fnatic a právě G2.
G2 WIN
G2 WIN

UPDATE #7: Finále nakonec ovládli G2 Esports. Pro pětici Wunder, Jankos, Caps, Perkz a Mikyx je to již čtvrtý titul v řadě a znovu tedy pojedou Evropu reprezentovat z pozice jedničky. Fnatic naopak budou smutnit, protože G2 v semifinále dokázali porazit, ale v samotném grandfinále šlo o poměrně jednoznačnou záležitost. Své nesporné kvality opět ukázal midlaner Caps, který byl opět zvolen nejlepším hráčem série a jasně upozadil svého soka Nemesise. Skvělými výkony se ale blýskl i Jankos, jenž napodobil junglera TSM Spicu a v první hře vytáhl Shena do jungle. Hru zakončil s bilancí 5/2/17 a i v dalších hrách byl velmi důležitým článkem pro svůj tým. G2 ale obecně ukázali svou individuální sílu, dravost a sílu v teamfightech, takže zvítězili zcela zaslouženě. 

UPDATE #6: Rogue sice byli pro G2 až překvapivě vyrovnaným soupeřem, ale nakonec to favorité zvládli. Perkz a spol. tedy budou bojovat o čtvrtý evropský titul v řadě, navíc v duelu s rivaly z týmu Fnatic. V sérii se misky vah přelévaly dlouho ze strany na stranu a v podstatě každý hráč v sérii uhrál perfektní výkon, který ale další hru následoval velmi podprůměrný. Hráčem série byl nakonec zvolen Caps, který předváděl tak šílené playe, až rozbil celou hru. Ve třetí hře se ale technické problémy povedlo napravit během pár desítek minut a mohlo se pokračovat ve stejném místě, ve kterém hra skončila. Právě ve třetí hře se ale dánskému midlanerovi za Zoe dařilo obzvlášť dobře a nakonec ji dokončil se skóre 12/1/10.

UPDATE #5: MAD Lions tentokrát narazili. Rogue naopak potvrdili, že si místo na Worlds zaslouží a postupují do finálové trojice. Tentokrát šlo o až překvapivě jednoznačnou sérii, jelikož Rogue zvítězili 3:0 a všechny hry měly ve svých rukou. MVP cenu znovu získal jungler, Inspired se předvedl ve všech třech hrách a hrál velice důležitou úlohu v celkovém vítězství.

UPDATE #4: Boj o finále mezi Fnatic a G2 vypadal opravdu jako předčasné finále. Šílená série došla do pěti her a oba týmy v ní udělaly spoustu chyb, ale také předvedly spoustu skvělých playů. Cenu MVP série si odnesl polský jungler Selfmade, který zazářil hlavně v první (Hecarim 8/1/8) a poslední hře (Gragas 8/3/7). 

UPDATE #3: Evropská soupiska na Worlds je uzavřena a CZSK region bude mít na tomto prestižním turnaji hned dva zástupce! Poté co Schalke vedli 1:0 nakonec MAD Lions zvládli obrátit na 3:1 a z postupu se radují právě oni. V sérii si nakonec MVP odnesl jungler Shad0w, který sice v první hře jasně zaostával za Gilliusem, ale nakonec dokázal za Lee Sina odehrát čistou hru se skóre 5/0/4. S tím se ale nespokojil a hlavní roli hrál i v obou zbývajících hrách za Lilliu.

UPDATE #2: Pro fanoušky česko-slovenského League of Legends dopadly víkendové zápasy naprosto příšerně. MAD Lions totiž nedokázali překvapit a i přes záblesky naděje podlehli favorizovaným G2 1:3. Následně fandili Rogue, protože v případě jejich výhry nad Fnatic by Carzzy a Humanoid měli jisté místo na světovém šampionátu. Fnatic ale získal vítězství 3:0 a místo na Worlds tak berou Rekkles a spol. mezitímco MAD Lions se o spot musí utkat s rozjetými Schalke 04, kde navíc číhá i slovenský střelec Neon.

UPDATE #1: Neon je zápas od Worlds! Schalke vyhráli už desátou hru v řadě, protože si proti SK Gaming připsali výhru 3:0 a v dalším kole mohou postoupit na Worlds. Neon odehrál téměř perfektní hru, jelikož ve třech hrách za Sennu odehrál sérii s celkovým skóre 11/2/28 (KDA 29,5).

League of Legends sezóna vrcholí a čtyři elitní evropské týmy už svou šanci na postup na světový šampionát ztratily. Zbývá posledních šest, které se utkají o čtyři místa na Worlds a hlavně titul evropských šampionů. Základní část ovládli Rogue, kterým na záda dýchali MAD Lions, ale do role největších favoritů budou jednoznačně pasováni opět G2 Esports. Pokud ale Fnatic nebo SK Gaming dokáží naplnit svůj potenciál, je dost možné, že to budou právě oni, kdo se vyšplhá až na vrchol. Zapomínat se ale nesmí ani na Schalke, které v sestavě se slovenským střelcem Neonem dokázali díky sedmi výhrám v řadě nakonec postoupit do nejlepší šestky, kde se s nimi bude muset počítat. 

LEC 2020 play-off – jaro
 G2 Esportslogo std.pngG23               
 22. 8. 18:00                
 MAD Lionslogo std.pngMAD1       G2 Esportslogo std.pngG22      
          29. 8. 17:00  Fnaticlogo std.pngFNC0   
 Fnaticlogo std.pngFNC0       Fnaticlogo std.pngFNC3      
 23. 8. 18:00           6. 9. 17:00  G2 Esportslogo std.png  G2 
 Rogue (European Team)logo std.pngRGE3       G2 Esportslogo std.pngG23      
       Rogue (European Team)logo std.pngRGE3 5. 9. 17:00  G2 Esportslogo std.pngG23   
    MAD Lionslogo std.pngMAD3 30. 8. 17:00  Rogue (European Team)logo std.pngRGE2      
 FC Schalke 04 Esportslogo std.pngS043 28. 8. 18:00  MAD Lionslogo std.pngMAD0         
 21. 8. 17:00  FC Schalke 04 Esportslogo std.pngS041            
 SK Gaminglogo std.pngSK0               
Štítky: LEC