Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: Fnatic porazili G2! Neon s Schalke vyhrál počtvrté v řadě

6. 2. 2021 | 23:00 League of Legends
Naprosto skvělým způsobem začali další hrací týden LEC naši zástupci Patrik a Neon. Slovenský střelec navíc se svým týmem Schalke 04 utvrdil vůbec první porážku Rogue a v lize tak už není jediný tým, který by chuť prohry nepoznal.
Bwipo
Bwipo

UPDATE: Skvělý den pro české zástupce! Excel Esports, Schalke i MAD Lions si totiž na svá konta připsali vítězství, Neon a jeho Schalke navíc díky čtvrté výhře v řadě dotáhnul G2 na druhém místě. Právě G2 totiž v zápasu týdne prohráli proti svým úhlavním rivalům z Fnatic. Fanoušky FNC potěšil svým výkonem zejména toplaner Bwipo, který za Volibeara dosáhl skóre 7/2/3. Velmi solidní výkon ale podali i dvě zimní posily, jelikož Upset i Nisqy dohráli beze smrti. Carzzy s Humanoidem z MAD Lions dokázali i přes špatnou early game porazit Vitality, Neon a jeho Schalke bezpečně přehrál Misfits. Také Patrikovi se zadařilo, jelikož Excel Esports porazili jednoznačně SK Gaming a sám český marksman dohrál za Xayah s bilancí 5/0/10. 

Šestý hrací den odstartoval bitvou Misfits a Excel. Teoreticky jsme se tak mohli dočkat duelu Denyka s Patrikem, ale první jmenovaný do základní sestavy bohužel stále nenakouknul. Slavit může ale Patrik, protože vypjatý zápas nakonec zvládl v 39. minutě uzavřít právě jeho tým. Patrik se navíc opět vyšvihl, tentokrát za Xayah (8/3/7) a diváci ho odměnili jeho druhým MVP oceněním jarní sezóny. MAD Lions překvapivě selhali proti SK Gaming a pokračují tak v rozporuplných výkonech. Se skóre 3:3 se ale stále drží v tabulce na děleném čtvrtém místě.

Kdo ale nedopustil překvapení? To byli samozřejmě G2 Esports, kteří vytasili Quinn na toplane a i díky tomuto picku jednoznačně přejeli Team Vitality. Podruhé si MVP odnesl Rekkles, který odehrál čistou hru za Jhina a ukončil utkání se skóre 6/0/6. Pak už Schalke vyzvali Rogue a získali další skalp velkých favoritů. Díky tomu, že minulý týden přehráli i G2 Esports se Schalke nachází na třetím místě a mají velmi slušnou pozici do dalších zápasů. Pátek zakončila upracovaná výhra Fnatic nad Astralis. Na obou stranách byla k vidění řada chyb, ale velmi brzy se ukázala větší kvalita Fnatic, takže si favorit došel pro třetí jarní výhru.

LEC 2021 Spring

 TýmSkóre
1.⁠⁠Rogue6 - 1
2.⁠⁠G2 Esports5 - 2
3.⁠⁠FC Schalke 045 - 2
4.⁠⁠Excel Esports4 - 3
5.⁠⁠Fnatic4 - 3
6.⁠⁠MAD Lions4 - 3
7.⁠⁠SK Gaming3 - 4
8.⁠⁠Misfits Gaming2 - 5
9.⁠⁠Astralis1 - 6
10.⁠⁠Team Vitality1 - 6
Pátek 5. února
Misfits01⁠⁠Excel Esports
MAD Lions01⁠⁠SK Gaming
Team Vitality01⁠⁠G2 Esports
Schalke 0410⁠⁠Rogue
Fnatic10⁠⁠Astralis
Sobota 6. února
Schalke 04⁠10⁠Misfits
Excel Esports⁠10⁠SK Gaming
Team Vitality⁠01⁠MAD Lions
Rogue⁠10⁠⁠⁠Astralis
G2 Esports⁠01⁠Fnatic
Štítky: LEC