Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: G2 překvapivě hladce přehráli fnatic

19. 4. 2020 | 19:50 League of Legends
Carzzy s Humanoidem už jsou bohužel ze hry, ale všichni fanoušci kompetitivního League of Legends už s nadšením vyhlíží finálový souboj dvou odvěkých rivalů: Fnatic a G2 Esports.
G2
G2

UPDATE 19. 4.: Až překvapivě snadno ovládli evropský šampionát hráči G2 Esports. Fnatic byli totiž považováni za mírné favority, ale G2 zvládli zvítězit jednoznačně 3:0. Zejména v prvních dvou hrách G2 vyhráli naprosto všude a Fnatic vůbec nestačil, takže hry skončily ve 24. a 27. minutě.

UPDATE 12. 4.: G2 Esports se zvedají a Origen zvládají porazit 3:1. Překvapivým hráčem série se stal precizně hrající Caps, který v roli ADC tentokrát vypadal mnohem lépe a v první hře dokonce ukořistil pentakill. V zápase o finále příští týden G2 vyzvou českou dvojici z MAD Lions. 

UPDATE 11. 4.: Fnatic potvrzují roli favorita a MAD Lions poráží jednoznačně 3:0. Carzzy s Humanoidem bohužel nezahráli nejlepší sérii a spíše se svezli na týmovém výkonu. O finále se tedy MAD Lions utkají proti zítřejším vítězům z utkání mezi G2 Esports a Origen.

UPDATE 10. 4.: Dalším týmem, který vypadává z play-off je podle očekávání tým Rogue, který nestačil na Origen. Hlavním strůjcem vítězství byl nejlepší toplaner jarního splitu Alphari, který předvedl neuvěřitelnou show hlavně v poslední hře, kdy s Renektonem zakončil hru se skóre 7/0/13.

UPDATE 5. 4.: Misfits podlehli Rogue 1:3. I přes skvělou první hru Misfits ve finále Rogue působili jako kompaktnější a celkově lepší tým. Cenu MVP si odnesl toplaner Finn, který si za Renektona a Kleda ve vyhraných hrách strčil Dan Dana do kapsy a byl hlavní oporou celkového vítězství Rogue.

UPDATE 3. 4.: MAD Lions překvapují celou Evropu a postupují přes G2 Esports do semifinále! Hlavními carry hráči byli skvěle hrající jungler Shad0w a náš střelec Carzzy. České AD Carry se vytasilo skvělým výkonem hlavně v první hře, kdy za Kalistu dohrál se skóre 14/3/7. V poslední hře dominoval Ital Shad0w, který za Olafa dosáhl nevídaného skóre 16/2/5. Série byla nesmírně vyrovnaná a G2 šahali po vítězství i backdoorem v poslední hře, kdy nexusu zbylo pouhých pár auto attacků. Česká dvojka ale slaví postup do semifinále a G2 naopak padá do losers bracketu. 

Denyk, Carzzy a Humanoid se vydávají na trnitou cestu play-off evropské LEC. MAD Lions budou proti hvězdné soupisce G2 jednoznačným outsiderem a mohou jen překvapit. Díky umístění na prvních 4 místech si ale mohou díky play-off formátu dovolit jednou prohrát. Tuto možnost naopak nemá Denyk, který se do play-off kvalifikoval z 5. místa a zahraje si v prvním kole proti Rogue. Tento tým ukázal v posledním hracím týdnu prachbídné výkony a Misfits tak budou mírnými favority. V posledním zápase prvního kola evropského play-off se utkají Fnatic a Origen. Tady půjde dozajista o velmi vyrovnaný zápas druhého a třetího týmu základní části. Mírným favoritem budou hráči Fnatic, kteří ovládli i poslední vzájemné utkání.

LEC 2020 play-off - jaro
 G2 Esportslogo std.pngG2 Esports2               
 3. 4. 18:00                
 MAD Lionslogo std.pngMAD Lions3       MAD Lionslogo std.pngMAD Lions0      
          11. 4. 17:00  Fnaticlogo std.pngFnatic0   
 Fnaticlogo std.png Fnatic3       Fnaticlogo std.png Fnatic3      
 4. 4. 17:00           19. 4. 17:00  G2 Esportslogo std.png  G2 Esports 
 Origenlogo std.pngOrigen1       MAD Lionslogo std.pngMAD Lions1      
       G2 Esportslogo std.png G2 Esports3 18. 4. 17:00  G2 Esportslogo std.png G2 Esports3   
    Origenlogo std.png Origen3 12. 4. 17:00  G2 Esportslogo std.pngG2 Esports3      
 Misfits Gaminglogo std.pngMisfits1 10. 4. 18:00  Origenlogo std.pngOrigen1         
 5. 4. 17:00  Rogue (European Team)logo std.png Rogue1            
 Rogue (European Team)logo std.pngRogue3               
Štítky: LEC