Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: Kdo vyzve G2 Esports v grandfinále?

10. 4. 2019 | 19:20 League of Legends
Již tento víkend končí jarní split evropské LEC, ve kterém týmy Fnatic, Origen a G2 Esports budou bojovat o možnost reprezentovat Evropu na Mid-Season Invitationalu.
LEC 2019 Finals
LEC 2019 Finals

V sobotu se nejdříve utká v bo5 sérii Fnatic a Origen. Vítěz si v neděli zahraje ve finále proti G2 Esports, který si postup zajistil výhrou právě nad Origenem minulý týden. Fnatic si místo v Rotterdamu musel vydobít výhrami nad Team Vitality (3:0) a Splyce (3:1), kvůli čemuž sice hráči ukázali více ze svých champion poolů, ale na druhou stranu zase najeli na vítěznou vlnu a neukázali mnoho slabých momentů. Jejich protivník naopak prohrál jasně 0:3 a slabin ukázal celou řadu.

FNC Rekkles

Fnaticlogo std.pngFnatic

13. dubna
17:00
OrigenOrigenlogo std.png
 Belgie BwipoTopAlphari  Velká Británie
 Dánsko BroxahJungleKold  Dánsko
 Slovinsko NemesisMidNukeduck  Norsko
 Švédsko RekklesAD CarryPatrik  Česká republika
 Bulharsko HylissangSupportMithy  Španělsko

Origen přitom sérii proti G2 nezačal vůbec zle a v první hře měl svého soka na lopatě. Díky překvapivému backdooru ale nakonec G2 Esports první hru zvládl vyhrát a v následujících dvou už Origenu nedal šanci. Ve zbytku série pokulhával také Nukeduck, který neměl ani zdaleka tak pozitivní vliv na hru Origenu, jakou míval v zápasech základní části. V zápase s Fnatic si ale zahraje proti Nemesisovi, proti jemuž by mohl dostat o dost více prostoru, než proti Capsovi. 

  • Klíčový souboj: Nemesis vs. Nukeduck

Na druhé straně Fnatic předvedl v zápasech proti Vitality a Splyce velmi líbivý výkon a ztratil pouze jednu mapu. Ani jeden z týmů ale nezahrál na své úplné maximum a proto se dá říci, že Fnatic ještě nebyl pořádně prověřen. Proti Origenu by to mohlo být o dost těžší, zvlášť s vědomím, že trenér OG, Guilhoto, má hodně materiálu k přípravě. Je vidět, že se v současnosti Fnatic cítí dobře se scaling kompozicemi.

Právě proti šampionům jako KaiSa, Kayle nebo Vayne by Origen mohl využít svou potenciální sílu v brzké a střední části hry, kterou mohou nabídnout hráči jako Kold, Mithy nebo Nukeduck. Zajímavé bude sledovat také českého střelce Patrika, který sice proti G2 nijak nezářil, ale svým výkonem rozhodně nezahanbil. V zápase s Fnatic se utká s Rekklesem, což rozhodně není jednoduchý soupeř. V průběhu jara ale Patrik ukázal, že v rámci Evropy se může měřit s úplně každým, takže jen čas ukáže, kdo svému týmu pomůže více. 

G2 Esports: Jak je důležité míti Mikyxe

G2 Mikyx

Pokud někdo pochyboval o síle G2, v zápase s Origenem byl dozajista přesvědčen, že G2 se supertým nenazývá jen tak. Solo linky znovu dominovali, Jankos ukázal agresivitu v early game a Perkz proti Patrikovi neukázal jediné výraznější slabiny. Velmi překvapil zejména slovinský support Mikyx, který se vrátil v té nejlepší formě a byl u všeho důležitého, co se jeho týmu povedlo. O tom svědčí i 77,2% účast u killů, což je nejen nejvíce v rámci týmu i celého zápasu, ale také v rámci celého dosavadního play-off.

  • Finále: 14. dubna - 17:00

Jak už bylo řečeno, týmu hodně pomohla výhra první mapy, kterou přitom měl Origen ve svých rukou. I to ale dělá ty nejlepší týmy - I když se nedaří, individuality v nejdůležitější moment zazáří a udělají klíčový call, který celou hru otočí. V tomto připadě to byl Caps, který s Perkzem a Wunderem nateleportovali do nechráněné báze Origenu. 

Oba dva zápasy se odehrají od 17:00 na stramu Riot Games: YouTube, Twitch

Štítky: LEC, Origen, fnatic, G2 Esports