Přejít k hlavnímu obsahu

Lelek: Každý v chatu by podle reakcí zvládl komentovat mnohem lépe

18. 10. 2019 | 18:12 Counter-Strike 2
Po dvou nováčcích mezi komentátory tu máme jednu z dlouholetých stálic domácí scény, která na Vodafone MČR v PC hrách samozřejmě nemůže chybět ani letos: Ondřej 'Lelek' Kvarda se letos vyprofiloval na moderátora TV pořadu, ale na komentování stále nedá dopustit. To vše si můžete připomenout i během soboty v rámci jeho IG Day.
Lelek MČR 2019
Lelek MČR 2019

Ty jsi už velká stálice a začátky jsi popsal mnohokrát. Pro kolikáté MČR pro tebe půjde?

Kdybych počítal i rok jako divák, tak půjde o rok pátý, ale jako komentátor jsem se objevil na posledních čtyřech ročnících a vždy je to pro mě velká čest.

Jak bys popsal své přelomové krůčky, které tě přímo posouvaly stále výše?

Nevím, jestli dokážu říct něco konkrétního, ale vždy rád vzpomínám na jednu kvalifikaci, kterou jsem při mých začátcích solo komentoval pro eSubu a protože se eSubě povedlo urvat první mapu proti favorizovaným G2, tak se nahrnulo na stream asi 17 tisíc diváků, kteří sledovali, jestli přijdou o svoje vsazené skiny nebo ne. Já tohle číslo zjistil až po skončení streamu, v té době jsem raději ještě chat moc nesledoval, každý by totiž podle komentářů zvládl moji práci lépe. (smích)

Od koho ses třeba z komentátorské branže nejvíce naučil, kdo je tvým vzorem?

Vzor nemám, líbí se mi komentář Sadokista, ale vždy jsem si zakládal především na konstruktivní kritice například od Man1ho nebo Pigiho z eSuby.

MČR 2019

Čím si myslíš, že právě letošní MČR bude minimálně u CS:GO specifické?

Není jasný favorit, a to je to něco, na co se strašně těším. V podstatě kterýkoliv z týmů na konci může přebrat pohár a to se mi moc líbí.

Jaké to vlastně je s motivací, když kromě menších odchylek jedeš pořád to stejné dokola?

Nedělám to full-time, takže to stále beru jako odpočinek od další práce a také jako přípravu na případné další výzvy.

Kam hodláš své zaměření směřovat do budoucna? Do více různých titulů nebo naopak do zahraničí?

Komentování v angličtině jsem si již vyzkoušel a musím říct, že přestože mě to baví, tak tam mám práce jako na kostele. (smích) Takže krom toho, že bych chtěl dále zkoušet tohle, tak se snažím prorazit také jako komentátor ledního hokeje, což je něco o čem sem snil ještě dlouho před CSkem. I kdyby třeba ne v TV, tak věřím, že si tento sen i tak splním.

Lelek

Ty ses nikdy nevěnoval hraní naplno. Kdyby nyní ano, jakou hru by sis vybral a proč?

Asi bych zůstal věrný CSku, z pohledu hráče musí být atmosféra na nějaké obří stagi skvělá.

Jak vnímáš současnou situaci na domácí scéně jako celku? Posouváme se kupředu?

Krůček po krůčku ano. Sice to není vidět tak jako ve světě, ale věřím, že se naše scéna stále posouvá správným směrem.

Na závěr ale chci slyšet jedno jméno. Kdo vyhraje letošní Vodafone MČR v CS:GO?

eSuba... Už kvůli benq1mu bych jim to strašně přál.

Lelek MČR 2019

Devátý ročník Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách nabídne klání v CS:GO, PUBG, League of Legends a Teamfight Tactics. Pokud chcete vidět v boji o český titul největší domácí hvězdy, tak v Brně nemůžete chybět! Vstupenky jsou již od léta v prodeji a zakoupit jednu ze čtyř kategorií můžete na stránkách mcrpc.cz.

MČR 2019
Štítky: Lelek, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.