Přejít k hlavnímu obsahu

Letošní Six Invitational bude mít největší prize pool dosud

24. 1. 2020 | 10:35 Rainbow Six: Siege
Na světovém okruhu v Rainbow Six Siege mají největší prestiž finále jednotlivých sezón Pro League a takzvané Majory. Ty se v posledních letech konaly vždy dva, o něco oblíbenější je ale Six Invitational v kanadském Montrealu.
Six Invitational
Six Invitational

Six Invitational se jako první letošní turnaj nejvyšší kategorie uskuteční 7. až 16. února. Jelikož tak pomalu klepe na dveře, známe například kompletní seznam účastníků. Kromě osmičky nejlepších celků Pro League S10 Finals, vítězů turnajů Raleigh Major, DreamHack Montreala a OGA PIT nebudou chybět ani zástupci z regionálních kvalifikací či jediný tým s přímou pozvánkou, nikdo jiný než G2 Esports. 7. února začne turnaj skupinovou fází, 11. vypukne play-off a vše vyvrcholí 14. až 16. února na pompézním montrealském stadionu Place Bell.

Největší předností čtvrtého ročníku tradiční únorové akce bude prize pool, který se letos vyšplhal na neskutečné tři miliony dolarů. Při vzniku v roce 2017 se hrálo o 100 tisíc, později majory nabídly 350 a 500 tisíc, no a loni se díky podílu z prodejů in-game předmětů dostal na parádní dva miliony. Letos je to díky battle passu s příslušným názvem Road to S.I. 2020 ještě o jeden více. Six Invitational tedy nabídne vůbec největší finanční odměny v historii Rainbow Six Siege a vítězný tým by si podle odhadů měl přijít na 1,2 milionů dolarů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.