Přejít k hlavnímu obsahu

Lipánek dostává bench. V Sampi ho nahradil Vinxen!

12. 3. 2020 | 18:28 League of Legends
Český jungler Václav "Lipánek" Maxa, také známý jako Kapitán Lipánek či Kenapil, oznámil svůj konec v LOL sestavě Sampi. Druhý nejlepší tým základní části Hitpoint Masters tak pravděpodobně přivedl nového junglera, kterého však zatím organizace neoznámila.
Team Sampi Lipánek
Team Sampi Lipánek

UPDATE 12. 3.: Novým junglerem Sampi se opravdu stal Marek "Vinxen" Gardoň, což tým oficiálně potvrdil na svém webu. „Nejedná se o změnu kvůli herním výkonům, ale kvůli přístupu k tréninku a celkovému chování v týmu. Bylo to jednohlasné týmové rozhodnutí“ přiblížil trenér Michal "Bronko" Šenbera.

Odstraněná profilová i úvodní fotka pod jménem Vasek "Kapitán Lipánek" Maxa můžeme vidět jednoznačné sdělení: „Mám benč nehraju na finals”. Mnohé fanoušky domácího League of Legends tahle zpráva překvapila a okamžitě začaly spekulace, kdo by mohl Team Sampi posílit. Odstavení Lipánka je pro mnohé zarážející hlavně kvůli velmi slušným výsledkům týmu, který i přes počáteční problémy dokázal obsadit druhé místo a zajistit si přímý postup do Svitav. Kdo tedy Lipánka na pozici junglera nahradí? 

Možností je hned několik. Někoho možná napadne návrat Sawyora, kterému skončila sezóna ve Velké Británii, ale zkušeného junglera by do play-off česko-slovenské ligy pravděpodobně nepustila pravidla ERL, jelikož Sawyor odehrál s Phelan Gaming daleko více než polovinu ligových zápasů. Pokud nebudeme brát v potaz oslabení jednoho konkurenčních domácích týmů, které v neděli budou bojovat o postup na LEGENDs, zbydou nám v podstatě dva největší kandidáti – SeMike a Vinxen. Oba dva hráči v minulosti ukázali svou kvalitu a v jarní sezóně se nezúčastnili žádné ERL. Ve hře ale samozřejmě může být ještě hráč z ciziny. Ze zmíněné dvojice by bylo pravděpodobnější druhé jméno, jelikož SeMike v poslední době hraje spíše AD Carry. Zda se ale Vinxen opravdu k Sampi připojí, je prozatím čistá spekulace, která není nijak podložená a budeme si tak asi muset počkat až na oficiální prohlášení. 

Oficiální sestava League of Legends týmu Sampi:

 Česká republika Jakub "Dreedy" Viceník (Top)
 Česká republika Václav "Lipánek" Maxa (Jungle)
 Česká republika Jan "Dread" Hrbáč (Mid)
 Česká republika Ondřej "Ordno" Prachař (AD Carry)
 Česká republika Radovan "Rufus" Moravec (Support)

 Česká republika Tibor "Charca" Charčenko (Sub AD)

PLAYzone Challenge 2020