Přejít k hlavnímu obsahu

Lucas "Santorin" Larsen a smrt jeho dědy, ovlivní budoucí fungování týmu?

6. 4. 2019 | 08:00 League of Legends
Santorin, jungler severoamerických FlyQuest v posledních rozhovoru LCS neudržel své slzy. "Jsem teď tak šťastný. Um..." řekl a rozbrečel se.
Santorin
Santorin

Je to možná jistý sentiment, který můžeme vidět u mnoha sportovců, kteří vzpomínají na svou minulost, nicméně u Santorina byl opodstatněný. Asi měsíc před tím, než FlyQuest porazili Golden Guardians ve čtvrtfinále americké LCS, se totiž stala událost, která Santorina poznamenala, jeho dědeček umřel. Tento mladý dánský hráč tak musel čelit nelehkému rozhodnutí, vrátit se do Dánska na pohřeb svého dědy, nebo zůstat v Americe a bojovat za svůj tým. Vybral si tu druhou možnost a i přes svou největší snahu zmíněný týden FlyQuest prohrál oba své zápasy, to ovšem tento mladý tým nezlomilo. Později se totiž dostali do playoff a Santorin tak mohl věnovat tuto čtvrtfinálovou výhry svému mrtvému dědovi.

 

Santorin v slzách

Několikrát do roka však můžeme vidět podobnou nepříjemnou událost, která na chvíli zastaví soutěživost celé esport scény i u ostatních hráčů. Připomene nám tak, že i hraní není pouze o výhře či prohře, ale je to o emocích, je to o tom, že každý z vrcholových sportovců je také člověk, ne pouze naše oblíbená celebrita.

"Tato výhra byla pro něho, o to víc je důležitá pro mě" řekl Santorin v jednom z rozhovorů v zelenožlutých barvách svého týmu, ve kterém v minulém roce našel svůj domov.

FlyQuest budou však potřebovat ještě o něco více sil, pokud chtějí dosáhnout na prvenství v jarní části LCS ligy. Jejich příští soupeř totiž nebude vůbec snadný, jedná se o celek Team Liquid, který v základní části této soutěže ukořistil první místo a na svých pozicích má ostřílené hráče, jako jsou Doublelift, Impact, Jensen či Xmithie.

Santorin se však na zápas díva pozitivně, "Jsem sebejistý, máme silnější early game než oni, ale je pravda, že jejich kompozice a individuální potenciál nás převyšuje, nicméně kdykoliv proti TL hrajeme, nebojím se jich."

Uvidíme tedy až v zítřejším zápase, zda FlyQuest zlepšili svoji komunikaci a týmovou hru a zda dokáží sesadit takového velikána, jako je Team Liquid.