Přejít k hlavnímu obsahu

Dlouho očekávané oznámení je tu. Vodafone MČR 2019 v CS:GO přivítá 10 týmů!

12. 9. 2019 | 11:41 Counter-Strike 2
Více než půl roku kvalifikačních turnajů již máme za sebou, a tak se startem posledního přestupového období nastává ten správný čas odhalit počet účastníků finálového turnaje. Spolu s tím si pojďme představit i celý formát letošního finále, které se odehraje 7. až 10. listopadu v Brně.
MČR 2019 v CS:GO
MČR 2019 v CS:GO

Od 10. března jsme v letošním roce uspořádali celkem sedm turnajových sérií, první ročník BYOC akce PLAYzone Challenge a vedle toho končí také druhá sezóna FORTUNA COOL ligy. V kombinaci s podporou zahraničních turnajů měly domácí týmy spoustu možností, jak sbírat body za jediným cílem. Postoupit na MČR. Finální složení turnaje se dozvíme 16. října, do předchozího dne 23:59 probíhá povinné nahlašování soupisek.

Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách se tradičně uskuteční na Brněnském výstavišti v pavilonu B. Oproti loňskému roku byl kvalifikační klíč upraven a nekonaly se žádné sklizně ani není před námi Last Call. Do Brna na MČR v CS:GO sice postoupí desítka týmů jako loni, ale pouze dle zisku MČR bodů.

Zřejmě největší novinkou bude počátek turnaje, který prvními dvěma koly skupinové fáze vypukne již ve čtvrtek od 18:00, tedy v době, kdy loni probíhal media day. V pátek se poté budou hrát vždy maximálně dva zápasy najednou, aby každý zápas mohl být odvysílán a svých momentů slávy se dočkal každý účastník. Současně bude mít díky našim partnerům každý hráč zajištěn komfort tím, že celý turnaj odehraje na stejném PC.

Do úvodní části turnaje budou týmy stejně jako v loňském roce rozděleny do dvou skupin po pěti, kde se každý s každým postupně utká v 2x BO1 duelu bez remíz. Rozdělení týmů do dvou skupin bude určeno předem formou losování, které bude živě odvysílané. Nejlepší dva týmy celkové MČR klasifikace půjdou do skupin A a B, a u každé následující dvojice se bude losovat, kam vždy 3. vs 4. tým, 5. vs 6. tým a tak dále zamíří.

Každá mapa se tak dohraje do konce a body se vždy rozdělí poměrem 3-0 nebo 2-1. Každý účastník tak má ve čtvrtek a v pátek garantováno minimálně osm map. Vítěz skupiny postoupí přímo do semifinále, na druhý a třetí tým bude čekat čtvrtfinále. Obě tato kola play-off budou fanoušky čekat v sobotu, na velké finále a zápas o 3. místo pak bude vyhrazeno nedělní odpoledne. Detailní harmonogram se vším všudy přinese později.

Při rovnosti bodů ve skupině budou postupně rozhodovat tato kritéria:

  • počet bodů ve vzájemném/ných zápase/ch všech týmů se stejným počtem bodů
  • rozdíl skóre ve vzájemném/ných zápase/ch všech týmů se stejným počtem bodů
  • celkový rozdíl skóre
  • celkový počet vyhraných kol
  • dodatečný/é BO1 zápas/y

Pick&ban fáze probíhá následovně:

  • Tým výše postavený v MČR klasifikaci si vybírá, zda začne škrtat on nebo soupeř
  • BO2 zápas: ban, ban, ban, ban, 1. mapa, 2. mapa
  • BO3 zápas: ban, ban, 1. mapa, 2. mapa, ban ban, 3. mapa
  • Tým, který si pickuje mapu, tak druhý tým si vybírá stranu, u třetí mapy proběhnou nože

Dodatečná pravidla:

  • Trenéři mohou mluvit pouze ve warmupu, o polovině a při jednom ze čtyř 30s timeoutů
MČR 2019
Štítky: MČR, MČR 2019
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.