Přejít k hlavnímu obsahu

Microsoft prodává ošklivé svetry ve stylu Windows nebo Malování

14. 12. 2020 | 15:00 Všechny hry
Společnost Microsoft prostřednictvím svého online obchodu nabízí vánoční svetry, které moc krásy nepobraly, budeme-li upřímní. Část výdělku půjde neziskové organizaci na podporu žen v informačních vědách.
Svetr
Svetr

Část zisku půjde neziskovce Girls Who Code. Tato organizace si klade za cíl podporovat a zvyšovat počet žen v počítačové vědě, toho se snaží dosáhnout nabídkou kurzů a vzdělávacích zdrojů. Microsoft v minulosti podobné svetry ve stylu Windows XP a 95 vytvořil a věnoval je influencerům nebo zapáleným fanouškům, tentokrát si je však mohou koupit přímo zákazníci.   

V nabídce jsou celkem tři varianty vánočních svetrů, inspirované programem Malování, následně systémy Windows XP a 95. Po svetrech byla obrovská sháňka a velmi rychle se vyprodaly, Microsoft tak musel zásoby doplnit, druhá várka však bude odeslána až 25. prosince. V současnosti jsou už opět vyprodané. 

V minulých letech se společnost vyřádila i na zabalení starších svetrů, třeba ty ve stylu Windows XP zabalili do krabice v podobném stylu. Uvidíme, jestli i svetry s tematikou Malování budou nějak extra zabalené, je to ale rozhodně možné. 

Kolik vlastně musí zájemce zaplatit, aby získal takový unikátní kousek do svého šatníku? Každý ze svetrů stojí 69,99 dolarů (cca 1 500 Kč), z každého prodaného kusu jde 20 dolarů přímo Girls Who Code, a to do 23. prosince. Microsoft navíc plánuje darovat dalších alespoň 50 tisíc dolarů z této podpory. 

Design těchto svetrů je přinejmenším zvláštní a kdejaký oděvní návrhář by od nich pravděpodobně odvrátil zrak. Musíme však uznat, že jsou rozhodně jedinečné. Navíc výdělek jde na dobrou věc. 

Svetry v nabídce obchodu.
Svetry v nabídce obchodu.
: Screenshot: https://gear.xbox.com/pages/windows?ocid=Evergreen_soc_omc_xbo_tw_Photo_buy_HolidaySweater
Zdroj: theverge.com
Štítky: Microsoft