Přejít k hlavnímu obsahu

Mise splněna! SINNERS se stávají 30. nejlepším týmem světa

1. 2. 2021 | 20:01 Counter-Strike 2
Jedním z hlavních cílů pro rok 2021 si CS:GO sekce SINNERS Esports stanovila posun do TOP 30 světového žebříčku. Do nové sezóny však sestava posílená o oskara vlétla jako hurikán a díky výhrám v různých turnajích si tento milník mohou odškrtnout hned o prvním únorovém dni. Česká republika má 30. nejlepší tým světa!
TOP 30
TOP 30

Cesta SINNERS Esports odstartovala tažením na Vulkan Fight Series, které se zastavilo až na Gambit Esports ve finále. Výhry proti týmům jako HellRaisers nebo Dignitas znamenaly také razantní posun ve světovém žebříčku, kde hned po prvním úspěchu pokořili hranici TOP 40. Každý na domácí scéně ihned tušil, že posun na úroveň tehdejších eXtatus není vůbec daleko. Samotný první skok byl opravdu nečekaný, od tohoto momentu ale útok na vysněné pozice jednoznačně vyhlášený. Před takzvaným decayem totiž zbývala spousta času.

Minulý týden se SINNERS vyhoupli z 38. už na 32. pozici a bylo to opravdu blízko. Nejbližší týmy z žebříčku se navíc měly potkat ve Snow Sweet Snow #1, ještě před jeho začátkem je ale rozhodnuto. Česká jednička si v různých turnajích za poslední týden opět připsala několik vítězství, na jejích bedrech padli EC Kyiv, SG.pro, Lilmix a dvakrát Sangal Esports. Sérii výher podpořil odpočet bodů nejbližších konkurentů, a ejhle, historický milník TOP 30 je pokořen. Pod SINNERS se propadly týmy North, MAD Lions, Endpoint a TeamOne, zatímco MIBR a ex-MIBR se posunuli nad ně, což v součtu znamená kýžený posun na 30. pozici mezi týmy z celého světa.

SINNERS

Velký cíl a milník je sice splněn, cesta ale tady určitě nekončí. Většinu svých bodů totiž SINNERS Esports nasbírali v letošním roce, takže k větším odpočtům mají hodně daleko. Pokud tedy budou pokračovat v nastoleném tempu, jakože to nevypadá, že by měli zpomalovat, tak se klidně můžeme těšit i na další posuny. V žebříčku už začnou sice být větší rozestupy, ale například 20. pozice nemusí být při shodě okolností nereálná. Neustálý grind menších turnajů je v samotném posunu nižšími patry žebříčků klíčový, dále už ale rozhoduje ryzí kvalita. Sami hráči se na sociálních sítích dokonce vyjadřují, že necítí, že by TOP 30 byla zasloužená. Komunita je ale pyšná a my doufáme, že to nebude jako v loňském roce, kdy se na největší úspěch z ledna už nepodařilo tolik navázat.

Zdroj: hltv.org
Štítky: SINNERS, HLTV ranking
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.