Přejít k hlavnímu obsahu

Mladík se převlékl za dívku a pokusil se zahrát si ženský turnaj

22. 5. 2020 | 08:00 Counter-Strike 2
Turnaj Lenovo's Legion of Valkyrie je turnaj s lákavým prize poolem 1000 €, který má sloužit k podpoře ženské CS:GO komunity. Proto je očividné, že hned první pravidlo soutěže zakazuje účast mužskému pohlaví. Jistý mladík si ale chtěl přivydělat nějakou tu korunu, proto oblékl paruku a směle si sedl před monitor. Bohužel pro něj, byl nachytán a internet se teď baví na jeho účet.
boy
boy

Obecně se dá říci, že videohry hrají více muži a v soutěžním hraní je účast žen zatím takřka zanedbatelná. Ale o to důležitější jsou právě ryze ženské turnaje, které podporují účast něžného pohlaví v esportu. Mezi takové soutěže patří Lenovo's Legion of Valkyrie - asijský turnaj pouze pro ženy s příjemným prize poolem 1000 €.

Protože se jedná o online turnaj, není ověření identity účastníků nic snadného. Z toho důvodu bylo jedním z pravidel účastnit se při hraní videohovoru, ať už pomocí počítače, nebo telefonu. Připojit se musely hráčky (a hráč) nejdéle patnáct minut před začátkem zápasu.

Avšak jeden chlapec dostal geniální nápad, jak si vydělat nějakou tu korunu - oblékl paruku, natáhl roušku a posadil se před monitor. Ačkoliv se snažil a vymyslel si poměrně kvalitní převlek - pod falešnými vlasy, maskou a brýlemi ho skoro nešlo poznat - poté, co si ochranu úst stáhl, bylo jasné, že se jedná o muže v převleku a jeho promyšlený plán se setkal s neúspěchem.

Tato bizarní událost se rozšířila skrz Reddit a Twitter jako požár a hráč se stal terčem mnoha vtipálků. Pořád není jisté, co se Lenovo rozhodne s podvodníkem udělat, ale pravděpodobně ho čeká pouze diskvalifikace z turnaje, společně s jeho týmem.

boy

Jedná se o ukázkový případ negativního dopadu koronavirové pandemie na esport - se zvýšeným počtem online turnajů a žádnými LAN akcemi se počet hráčů, kteří se rozhodli pokusit si snadno vystřílet nějaké peníze za pomocí podvodu - ať už s cheaty, anebo originálnějším způsobem, jako tento mladík, rapidně zvýšil. Pořadatelé turnajů musí vyvinout mnoho úsilí navíc, aby dohlédli na dodržování pravidel.