Přejít k hlavnímu obsahu

Muž z Nizozemska ubodal pár k smrti, viní za to hru

3. 10. 2020 | 17:57 Fortnite
Muž ve věku 34 let zavraždil minulý rok personál v kině, a to z důvodu, že věřil, že hraje populární Battle Royale hru – Fortnite. Jak se to jen mohlo stát?
uvodka
uvodka

Na to, že se vražda neodpouští, přišel nedávno muž z Nizozemska. Podezřelý Ergun S. se snažil ospravedlnit vraždu tím, že věřil, že je ve Fortnite a má za úkol chránit svou dceru před cizinci, kteří jí údajně chtěli odvést na severní pól. K incidentu došlo loni v kině v Groningenu.

Odborníci se shodují, že muž trpí schizofrenií a byl prý i údajně léčen medikamenty, což ale dotyčný odmítá. Podle zpráv v Netherlands Times se obžalovaný nedávno dostavil před soud, kde hovořil o své duševní poruše a bludech, které ho prý přesvědčovali, že je herní postava. Dále tvrdil, že jel do Groningenu hledat svou dceru, se kterou prý byl po celou dobu v telepatickém kontaktu. Tyto myšlenky se staly tak nebezpečnými, že ho úplně pohltily a způsobily mu halucinace o tom, že jeho dceru unáší vojáci s nadpřirozenými schopnostmi. Po jeho zatčení se zabalil do folie, která měla sloužit jako jeho superhrdinský oblek.

kytice

Marnus a Gina ze Slochterenu bohužel jeho útok nepřežili. Tento incident tak pobouřil okolí, že vedl až ke zprávám, které odsoudily Fortnite za údajné podněcování lidí k násilí. Zbraně a granáty jsou v ní prý lehce k dostání, což nutí lidi páchat virtuální hrubosti a také si myslet, že se jedná o naprosto normální činy. Obzvlášť rodiče malých dětí to přinutilo k obavám, zda tato jedna z nejpopulárnějších her na světě nemůže jejich ratolestem způsobit následky. Co bude dál s Egunem zatím není jasné, ale dá se předpokládat, že bude muset podstoupit léčení a také, že se ven z vězení nějakou dobu nedostane.