Přejít k hlavnímu obsahu

Na finále desáté sezóny Pro League nepostoupil ani jeden finalista letošních velkých turnajů

15. 10. 2019 | 16:37 Rainbow Six: Siege
Ve světě Rainbow Six Siege je na programu již desátá sezóna elitní Pro League, kde ve čtyřech regionech bojují týmy o postup na celosvětové LAN finále. Kromě spojeného regionu Asie a Pacifiku známe postupující týmy ze třech ostatních a překvapivě mezi nimi chybí i mnohá velká jména.
Rainbow Six Pro League
Rainbow Six Pro League

Desátá sezóna Pro League započala již v polovině června, boje tak probíhaly dlouhé čtyři měsíce. Nutno ale dodat, že přinesly řadu překvapení. Letos totiž zatím proběhly tři nejvýše hodnocené turnaje a na finále Pro League S10 neuvidíme ani jednoho letošního finalistu. Velká překvapení v tomhle přinesla hlavně Evropa, jejíž týmy Empire a G2 Esports dosud ovládly oba majory i březnové finále minulé sezóny Pro League.

Evropskou divizi tentokrát ovládl tým Natus Vincere, pro který šlo o premiérovou účast v elitní lize, kam postoupil ještě jako MnM Gaming. O pouhý bod za ním se nachází Giants Gaming a až na následujících příčkách najdeme Team Empire a G2 Esports. Každý region má na celosvětovém finále však pouhé dva sloty a tyto dva velké pojmy Rainbow Six scény budou v japonském Tokoname bezesporu chybět.

Pro League S10 EU

Dalšího překvapivého postupujícího určil až poslední hrací den severoamerické ligy. Evil Geniuses totiž čekal souboj s DarkZero Esports, jistým vítězem. Ten si ale poslední výhru ujít nenechal a Reciprocity se tak na poslední chvíli posunuli na druhou postupovou příčku, kterou jim při shodě bodů přiřkl až vzájemný zápas s EG.

Pro League S10 NA

Jako třetí tu máme Latinskou Ameriku, kde sice ještě plně dohráno není, ale o postupujících na světové finále je již rozhodnuto. Nepříliš vydařené sezóně týmů Liquid i MIBR totiž dokázali využít Ninjas in Pyjamas a FaZe Clan, kteří tak před posledním hracím dnem mají jistotu účasti v Tokoname.

Pro League S10 SA

Čtvrtým regionem je asijsko-pacifický, do kterého spadá Japonsko, Jižní Korea, jihovýchodní Asie a Austrálie s Novým Zélandem. Každá součást určila dva týmy a všech osm účastníků se o tomto víkendu utká v Sydney o dvě místenky na velkém finále Pro League. Mezi kandidáty zde najdeme dvě známá jména Fnatic a PET Nora-Rengo, zapomínat se ale nesmí na CYCLOPS athlete gaming a Cloud9, kteří byli ve svých zemích neporažení.

MČR 2019
Štítky: Pro League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.