Přejít k hlavnímu obsahu

Na našem Opening Cupu nechyběly ani největší hvězdy a streameři, výhru si připsal DanikB

13. 7. 2020 | 10:10 Trackmania
Vzhledem k naší rozsáhlé historii nás samozřejmě nová Trackmania také zlákala a o to více nás těší, že do úvodního Trackmania Opening Cupu se přihlásilo parádních 60 hráčů. Kolize času konání s nestabilitou Ubisoft serverů sice startovní pole osekala na zhruba padesátku, i tak jde ale na první pokus o parádní počin a za to musíme komunitě opravdu poděkovat!
Trackmania Opening Cup
Trackmania Opening Cup

Zúčastnit se tohoto turnaje dorazila také největší domácí špička. Ačkoliv si Nadeo tratě dosud tween moc neprojel, tak u podpory komunitní aktivity nemohl chybět, stejně jako DanikB, někdejší závodník eSuby, nebo třeba Kubayz, dnes člen vedení organizace Sampi. Listinu účastníků okořenila i přítomnost několika streamerů, které Trackmania také pohltila. Na úpatí konce druhé desítky tvrdě bojoval marty_vole, kterého živě sledovalo několik stovek příznivců, stejně jako TheCobra, jenž tento pomyslný souboj o šest desetin ve skupině A vyhrál.

Všech 60 účastníků bylo kvůli technickým omezením rozděleno do dvou skupin, po kterých se časy na dvou soutěžních mapách sečetly do jedné velké tabulky. Ve skupině A bylo méně známých jmen, ale i přesto to vyšlo hezky, že z každé skupiny do finále postoupila přesně polovina hráčů, tedy čtyři. Vítězem áčka se stal ToXx před Dropzorem, Loudisem a eLconnem. V našlapaném béčku pak triumfoval DanikB, který veškeré soky za sebou nechal o více než půl sekundy. Ve finále jej dle očekávání doplnili tween a Kubyaz, společně s Kirokunem.

Favorit finálové osmičky byl tedy jasný, jeho um si ale fanoušci na streamovaném finále příliš neužili. Ačkoliv hra již vyšla jako plná verze, žádná Alpha nebo Beta, tak spectovat Rounds mode, do kterého se finále přesunulo, bylo takřka nemožné. Pro představu – hra nezvládala snímat pohyby hráčů, kteří tak každých pár sekund náhodně naráželi do stěn, i když samotní hráči normálně jeli dále po trati. DanikB svoji formu potvrdil a nadále zajížděl časy, kterým nikdo příliš nemohl konkurovat, díky čemuž se rychle blížil ke kýžené hranici 100 bodů.

Zkušený hráč se jako první stal finalistou, kterého záhy potvrdil a stal se šampionem našeho prvního turnaji v remaku Trackmanie. O druhé místo se však sváděl tuhý boj, který nejlépe vyšel eLconnovi, jenž zřejmě všechny překvapil, když udolal tweena. Slovenská jednička si však po těsném souboji pohlídala alespoň bronz před Kubayzem. Ani ostatní finalisté se ale nemají za co stydět, potrápit největší domácí hvězdy může být dobrá motivace na sobě makat. Turnaj to totiž určitě nebyl poslední, tak se nechte překvapit, co vymyslíme příště!

Trackmania Opening Cup
Štítky: DanikB, tween, eLconn
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.