Přejít k hlavnímu obsahu

Na trh přichází nová FPS arénovka: Diabotical

31. 3. 2020 | 08:00 Všechny hry
Rychlá multiplayerová akce z pohledu první osoby zasazená do pestrobarevného prostředí plného robotů, za kterou stojí bývalí profesionální hráči. I takhle jednoduše by se dala popsat nová hra nesoucí název Diabotical.
diabotical
diabotical

Diabotical sice publikuje všemi známá firma Epic Games, vytvořil ji ovšem méně proslulý švédský tým GD Studio, jehož zakladatelem je James "2GD" Harding. Pokud vám tohle jméno nic neříká, tak vám v krátkosti představíme. 2GD je sedmatřicetiletý bývalý profesionální hráč her Quake 4 a World of Warcraft, který si prošel týmy jako Dignitas nebo Fnatic. Později se věnoval také Dotě 2, ale s jistotou můžeme říct, že nejblíže měl právě k Fnatic, kde se po hráčské kariéře přemístil do funkce týmového manažera a následně to dotáhl až na generálního manažera. Mimo to byl také komentátorem a zaměstnancem streamovací platformy Twitch.

diab

Diabotical je ve velké míře inspirován FPS legendou Quakem, nyní má za sebou uzavřenou betu a plná verze by měla vyjít na povrch už v června tohoto roku. Jako projekt na Kickstarteru dokázala hra vybrat neuvěřitelných téměř 170 tisíc liber, což je v přepočtu na české koruny více jak 5 milionů. 2GD hráčům slibuje silné zaměření na esport a kompetitivní scénu, což není u studia bývalého profesionálního hráče žádným překvapením.

FPS arénovka na turnajové scéně chybí jako sůl a Diabotical jako novinka vypadá opravdu zajímavě, obzvlášť v případě, že vás už v karanténě omrzely všechny vaše oblíbené pecky. Stačí si jen chvíli počkat do doby, než hra přejde do open bety a vyzkoušet si ji na vlastní kůži. Štěstí mohl každý zkusit v uzavřené betě, která trvala několik víkendů a ohlasy nejsou vůbec špatné. Prozatím se můžete podívat, jak si Diabotical užíval Shroud.

Štítky: Diabotical
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.