Přejít k hlavnímu obsahu

Americký Valorant tým s nejlepším světovým Overwatch hráčem je konečně kompletní

3. 6. 2020 | 09:05 VALORANT
Americká organizace Sentinels se proslavila především díky Fortnite hráči Bughovi, který se loni v pouhých šestnácti letech stal světovým šampionem. Kromě toho ale působení i na jiných scénách, mezi něž nyní přidává i nejnovější přírůstek na poli esportu, FPS střílečku Valorant.
Sentinels
Sentinels

Původní zpráva – Největší hvězdou připravované sestavy je Jay 'Sinatraa' Won. Že vám tohle jméno moc neříká? Z jeho úspěchů na Overwatch scéně se dá jmenovat jeden – nejužitečnější hráč světa za rok 2019. Se svým týmem San Francisco Shock se Sinatraa stal šampionem celé sezóny a kromě toho vyhrál s USA i Světový pohár. Jeho dnes již bývalé Overwatch působiště je spojené s organizací NRG Esports, ale i když tato organizace se údajně rovněž chystá vkročit do Valorantu, tak vzhledem k pravidlům Overwatch League nemůže po konci v lize hráč být při přechodu na jinou hru spojen s žádnou organizací, která v OWL v daný moment působí. Sentinels sice dříve byli napojení na Los Angeles Gladiators, od loňského září a soudu se společností KSE to už ale neplatí.

Druhým členem Sentinels Valorant týmu se stává Jared 'Zombs' Gitlin, který pod touto organizací působil v Apex Legends a přesouvá se tedy pouze interně. Jeho dosavadní spoluhráči ale zůstávají věrní battle royale hře, proto další členové pochází odjinud, konkrétně ze světa CS:GO. Nejde navíc o žádné neznámé tváře. Barvy kalifornské organizace budou hájit Shahzeb 'ShahZaM' Khan a Hunter 'SicK' Mims, kteří dlouhodobě patřili na severoamerickou Tier 2 scénu. ShahZaM naposledy působil v Complexity Gaming, SicK si ještě začátkem dubna zahrál za Chaos Esports Club. O obou hráčích bylo ale dobře známo, že od prvních dní Valorant aktivně zkoušeli a zahráli si i na 100 Thieves Invitationalu. Vedení organizace nyní pracuje na nalezení pátého hráče.

UPDATE 3. června: Po měsíci je konečně jasno a Sentinels se s oficiální pěticí konečně mohou naplno pustit do turnajů. Během května se s hosty jako dizzy nebo dephh zúčastnili turnajů T1 x NSG Invitational a Rivalry Bowl, kde však zazářit v americké konkurenci nedokázali. Nyní však pětici oficiálně doplňuje jako pátý hráč bývalý CSkař Michael 'dapr' Gulino, takže se dá očekávat, že s plnohodnotným tréninkem půjdou výkony týmu nahoru.

Valorant sestava Sentinels vypadá následovně:

 Spojené státy americké Jay 'Sinatraa' Won
 Spojené státy americké Jared 'Zombs' Gitlin
 Spojené státy americké Shahzeb 'ShahZaM' Khan
 Spojené státy americké Hunter 'SicK' Mims
 Spojené státy americké Michael 'dapr' Gulino

Zdroj: sentinels.gg
Štítky: Sentinels
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.