Přejít k hlavnímu obsahu

Nejslavnější komentátor byl obviněn ze sexuálního zneužívání

29. 6. 2020 | 18:53 Dota 2
Nejslavnější komentátor Doty 2 Tobi "Tobiwan" Dawson byl obviněn několika ženami ze sexuálního obtěžování, podobně, jako tomu bylo dříve v kampani MeToo. Následky pro něj přišly ještě před potvrzením pravdivosti obvinění.
Tobiwan
Tobiwan

V posledních dnech se s obviněními ze sexuálního obtěžování roztrhl pytel. Esportové verzi kampaně MeToo se nevyhly ani hvězdy jako GrandGrant nebo Tobiwan, oba už byli potrestáni bez jakýchkoli oficiálních obvinění. Grant byl okamžitě propuštěn z EG, navíc ukončil svou Dota 2 kariéru a Tobiwanovy hlášky opustily Battle Pass bez jakéhokoli prodlení. O jeho budoucnosti v komentování se však ještě rozhodne.

Tobiho obvinily hned tři ženy z nevhodného chování vůči nim. Slavný komentátor se snažil uklidnit své fanoušky, ale marně. Ve svém vyjádření popsal události ze svého pohledu a je nutné dodat, že tam rozebírá i nejmenší detaily a nic z toho se nejeví jako trestný čin.

Odsoudil ho dokonce i jeho blízký kolega Austin "Capitalist" Walsh. Pokud se obvinění neprokáží, bude zajímavé, jak spolu budou tito dva pánové na pracovišti vycházet.

Zda někdy Granta nebo Tobiho ještě uvidíme na svých obrazovkách je zatím ve hvězdách, přestože obvinění nemusí být pravdivá. Další otázkou je, proč dané ženy čekaly s obviněním až do dnešní doby a proč s ním nešly už dříve na policii, ale řeší to na Twitteru. Můžeme jen doufat, že se vše vysvětlí a nikdo nepřijde k újmě neprávem, protože základem našeho práva je presumpce neviny.

Štítky: metoo, Tobiwan