Přejít k hlavnímu obsahu

Nejsledovanější streamerka daruje 50 000 dolarů Kalifornské univerzitě na esportová stipendia

16. 2. 2020 | 17:15 League of Legends
Imane „Pokimane“ Anys, streamerka marocko-kanadského původu, která jako jediná žena přesáhla 3,9 milionu followerů na svém Twitch kanále, daruje Kalifornské univerzitě v Irvine (UCI) 50 000 dolarů. Tyto peníze budou určeny k podpoře talentovaných studentů, kteří mají zájem účastnit se mnoha esportových soutěží pořádaných touto školou.
Pokimane
Pokimane

Primární cíl „Pokimane Scholarship“ je dát šanci studentům, kteří touží po dosažení svého vysokoškolského diplomu, avšak zároveň chtějí soutěžit na těch nejprestižnějších turnajích. Motivace pro tak štědrý dar bylo období Pokimanina vzdělávání, kdy měla, stejně jako mnoho současných studentů, problémy vybalancovat čas určený pro gaming s časem věnovaným přípravě na studium.

K programu se vyjádřila následovně: „Jsem velmi ráda, že můžu světu gamingu vrátit něco z toho, co mi věnoval. Ráda sdílím zkušenosti o tom, jak jsem se dostala tam, kde jsem dnes a doufám, že to pomůže těm, kteří se pokouší o něco podobného. Jsem obzvláště potěšena tím, že mohu podpořit esport program UCI, protože její studenti se zaměřují jak na studia, tak i na kompetitivní hraní her, což, z mé vlastní zkušenosti, není lehké.“

UCI

Studenti UCI v současnosti soutěží v League of Legends a Overwatchi. Školní esportový program byl založen v roce 2015 a od té doby neustále narůstá. V roce 2018 dokonce vybojovali národní titul v LoL. Pokimane Scholarship začne v roce 2022 podporovat jednoho vybraného vysokoškoláka, který bude dostávat roční výplatu asi 2 500$.

Ale jen u tohoto daru Pokimane nezůstane. Podpoří také čtyři dívky studující v rámci programu STEM jeden ze čtyř oborů – přírodní vědy, technologie, inženýrství a matematiku.

Je velice inspirující a povzbuzující vidět s námi takovou přední streamerku spolupracovat na tak blízké úrovni. Děkujeme Pokimane za její štědrý dar. Jako vůdce gamingové scény na našem kampusu znám mnoho zapálených hráčů, které toto rozhodně nadchne,

řekl prezident asociace hráčů UCI Shannon Chan.

Více informací bude poskytnuto v budoucnu, protože Pokimane a UCI stále projednávají detaily ohledně stipendií a mnohého vybavení.

Playzone challenge
Štítky: Pokimane, UCI, Škola