Přejít k hlavnímu obsahu

Nigma míří k výšinám! Etihad Airways vstupuje do esportu a stává se sponzorem Dota 2 týmu

29. 4. 2021 | 00:30 Dota 2
Esportová organizace Nigma přichází se senzační zprávou o revolučním partnerství s leteckou společností Etihad Airways. Jedná se tak o první esportovou organizaci s takovým úspěchem a společně s novým sponzorem je čeká nelehký úkol. Dočká se tamní region revolučních změn a výrazného pokroku v souvislosti s esportem?
Nigma
Nigma
Zdroj: Team Nigma

Národní letecká společnost Spojených arabských emirátů, Etihad Airways, vstupuje do světa esportu skrze dlouhodobou spolupráci s Dota 2 organizací Team Nigma! Senzační zpráva se objevila nedlouho po nedávném přemístění týmu Nigma do Abú Dhabí, kde právě příhodně sídlí také Etihad. Jelikož se dlouhé období složené pouze z online turnajů kvůli pandemii snad konečně pomalu chýlí ke konci, Etihad si dává za cíl všem soutěžícím ve všech ohledech zpříjemnit jejich cesty po světě.

Podle zprávy tak bude Nigma úplně prvním esportovým týmem, který bude sponzorován jednou z opravdu významných leteckých společností. Menší letecká malajsijská společnost AirAsia už se však dřívě angažovala v esportu, když zasponzorovala v lednu 2017 asijský tým Mineski, svou velikostí se však ani zdaleka nepřibližuje k Etihad Airways. Zatímco Nigma prozatím soutěží hlavně v evropském regionu, včetně horní divize regionální ligy Dota Pro Circuit Europe 2021, tým má daleko větší ambice.

Jsme vděční, že se společnost Etihad Airways zavázala k dlouhodobému partnerství, zejména v těchto těžkých časech. Stejně jako my, i Etihad považuje esport za hlavní průmyslové odvětví v regionu a věří v podporu a rozvoj nových nadcházejících talentů,

řekl Christoph Timm, spoluzakladatel organizace Nigma.

Nigma se snaží i nadále svůj vliv a povědomí o esportu protlačit dále směrem do severní Afriky a Středního východu, jelikož v esportu vidí obrovský potenciál a budoucnost pro celý region. Už loni v červnu exkluzivně pro tento region pořádali turnaj Rising Stars o 10 000 dolarů, a právě tomuto úsilí by nyní mělo raketově pomoci nově uzavřené a vlivné partnerství s Etihad Airways.

Přeci jen se tak Nigma přidá k Manchester City, F1 Grand Prix v Abú Dhabí anebo Melbourne City. Etihad však svůj zájem tentokrát obrátil na stále kvetoucí esport a je skálopevně rozhodnut pomoci jeho vývoji v místním regionu! Etihad Airways se chytnulo obrovské příležitosti a my tak můžeme být svědky nadějné spolupráce dvou velikánů. Dočká se tak konečně esport v tamním regionu nevídaných změn?