Přejít k hlavnímu obsahu

Nigma po jízdě LB ovládli první velký turnaj roku 2020

14. 1. 2020 | 10:55 Dota 2
Evropským favoritům začátek nové sezóny moc nevyšel, když se nedokázali kvalifikovat na německý Major přímo. Naštěstí pro ně zazářili na Minoru, a tím si zajistili postup do Lipska.
Nigma
Nigma

Po druhém místě ve skupině na ně v horní části pavouka čekali čínští Royal Never Give Up (Monet, Setsu, Flyby, September, Super). Favoritům nebylo přáno, po prohře 1-2 spadli Nigma do Lower Bracketu. Tam začal jejich klasický průchod skupinou poražených. Nejprve se 2-1 vypořádali s Gambit Esports (Dream, gpk, Schachlo, XSVampire, Fng), následně vyřadili Geek Fam (Raven, Karl, Kuku, Xepher, Dubu) 2-0, a díky tomu se dostali do finále, kde na ně čekali opět Royal Never Give Up.

Nevydařený výběr Alchymisty znamenal vedení pro Číňany. Nigma se však nevzdali ani ve druhé hře, která už byla dost nahnutá v jejich neprospěch. Bojovali o cenný bod přes 80 minut, což se jim nakonec vyplatilo. Třetí mapa patřila jenom týmu okolo Kurokyho. Čtvrtá hra přinesla další výbornou hodinu Doty, Číňané se drželi zuby nehty, ale ani to nestačilo k pokoření evropských reprezentantů.

Nigma si tedy z turnaje odnáši slot na DreamLeague Leipzig Major, 140 DPC bodů a 72 000 $.

Sestava týmu Nigma

 Jordánsko Amer "Miracle" Al-Barkawi
 Rumunsko Aliwi "w33" Omar
 Bulharsko Ivan "MindControl" Ivanov
 Libanon Maroun "Gh" Merhej
 Německo Kuro "Kuroky" Salehi Takhasomi

Štítky: Nigma, Minor