Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja a Dakotaz se neshodnou ohledně stavu Fortnite

28. 12. 2019 | 04:36 Twitch.tv
Oba streameři jsou v komunitě Fortnite hráčů dobře známými jmény. Tyler 'Ninja' Blevins sice strčí Bretta 'Dakotaz' Hoffmana do kapsy v počtu sledujicích, ale to nic neubírá na palebné síle slov, se kterými přišel právě Hoffman.
Dakotaz vs Ninja
Dakotaz vs Ninja

Fortnite Battle Royale se v poslední době příliš nemění. Pokud nepočítáme krátký Star Wars event a očekávaný Winterfest, tak z hlediska samotné hry se toho až tolik nestalo. Zbraně zůstávají stejné, příliš se neupravují. Naopak se hra snaží zůstat stabilní a to nahrává spíše kompetitivním hráčům než těm svátečním. 

V posledních pár týdnech jsme se dočkali itemů ze Star Wars jako jsou laserové meče či blaster pušky. To vyvolalo rozporuplné reakce u Fortnite komunity. Na Štědrý den tato diskuze přerostla ve spor mezi právě dvěma zmíněnými streamery. 

Ninja v odpovědi na tweety, ve kterých Dakotaz kritizuje současný stav hry, vydal video, kde se snaží promlouvat do duše všem tvůrcům videí a streamů z oblasti her, aby se zdrželi slepé kritiky a snažili se o konstruktivnější přístup nebo také zkusili hrát jiné hry, pokud je aktuální nebaví.

Přímo zde Dakotu nejmenuje, ale video vyšlo krátce po jeho tweetech. Následně se oba zapojili do diskuze, skrzeva Twitter a zapojili se i ostatní, ku příkladu Jessica Blevins, Ninjova manželka. Celá diskuze vyeskalovala tím, že si Dakotaz zablokoval Ninjův twitter účet a celému dramatu tak učinil přítrž. Přístup k celé věci se zdá být jednoduchý z pohledu Hoffmana. Brání se tím, že řekl pouze čtyři slova, čímž naráží na tweet o současném stavu hry.

Celé drama se zdá být trochu nafouknuté. Zdá se na první pohled, jakoby si Ninja s Dakotou šli po krku už nějakou chvíli, a nyní to vyplouvá napovrch skrzeva sociální sítě a Fortnite. Ninja se nadále nevyjadřuje a odmítá kritiku vývojářů, protože si pravděpodobně nechce zkazit budoucí kolaborace či vztahy s Epic Games obecně. 

Štítky: Twitch, Ninja, Dakotaz