Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja se ocitl pod palbou za svůj kontroverzní pohled na příležitostné hráče

22. 2. 2020 | 09:00 Fortnite
Populární Fortnite streamer Tyler „Ninja“ Blevins pobouřil nejen své fanoušky svým kontroverzním výrokem. Svůj názor projevil na svém twitterovém účtu.
Ninja
Ninja

Tento content creator objasnil, že věří, že pocit zloby poté, co hráč prohraje, je součástí procesu. Pochopitelně tak rozzlobil fanoušky videoher po celém světě. Ninja svým 5,4 milionům followerů sdělil: „Fráze ‚je to jen hra‘ je tak chabý názor. Jste v pohodě s tím, co se stalo, prohra, nedokonalost dovednosti. Když přestanete cítit vztek po prohře, prohráli jste dvakrát. Je vždy něco, co je možné se naučit, vždy je prostor pro zlepšení. Nikdy se neusaďte.“ 

Za svůj názor sklidila celebrita ostrou kritiku na sociálních médiích, mnoho lidí mu vyčítá jeho „omezený názor“, který podporuje hněv v gamingu.

Jeden z uživatelů odpověděl: „Názor, že jsi ztroskotanec, když se nenaštveš, je bláznivý názor. Dává smysl naštvat se při hraní na turnaji pro peníze, nebo během streamování pro peníze, ale většina lidí hraje prostě pro zábavu, kámo. Součástí toho je i prohra. Je to v pohodě.“

Jiný se o Ninjově názoru vyjádřil, že je prostě „strašný". Další uživatel objasnil mylnou představu docela dobře, když napsal: „Jako někdo, kdo se věnuje sportovní psychologii kvůli obživě, nemůžu už více nesouhlasit. Je to klamná představa, že „je to jen hra“ znamená, že se nikdo nestará a že hněv a zlepšení si musí být navzájem synonymem. Oboje je naprosto nepravdivé a škodlivé."

Ninja svým výrokem rozpoutal na sociálních sítích pořádnou bouři. Je možné, že jako profesionální streamer, pro něhož jsou videohry a jejich hraní zdrojem obživy, je bere jinak, než obyčejní nebo i příležitostní hráči, kteří si u her rádi odpočinou a zarelaxují po dlouhém dni. Uvidíme, jak se k tomu Ninja postaví, zatím se k situaci nijak nevyjádřil. Pravděpodobně ji však nenechá bez odezvy. A co vy, souhlasíte s Ninjou? Je vztek z prohry část procesu učení, nebo něco, co by mělo být potlačeno? 

PZ Challenge
Zdroj: gamebyte.com
Štítky: Ninja,