Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja se vyjádřil proti griefování ve FNCS

27. 5. 2020 | 12:00 Fortnite
"Nehrajte si na to, co nejste," říká Ninja v novém videu. Reaguje na podezření hráče UnknownArmy, na kterého se strhla vlna kritiky za kopírování Clixe, jen aby ho mohl zbavit šance se kvalifikovat.
Tyler "Ninja" Blevins
Tyler "Ninja" Blevins

Tento způsob vyřizování si účtů není ve FNCS nic nového. Vše probíhá jednoduše. Hráč přistane na stejné lokaci jako jeho oběť, jen aby jí mohl zkazit hru, či jí připravit o šanci kvalifikovat se do dalšího kola. Toto chování určitě není fair play a porušuje pravidla FNCS. Většinou to mají na svědomí ti hráči, kteří ví, že nemají šanci se kvalifikovat dále. Na svém Twitteru se ozval i Ninja, který vyzval hráče, aby se takto nechovali a nekazili ostatním hru. Nyní je v kvalifikaci spousta nových nadějných hráčů, kteří můžou přijít o šanci si zahrát na největším Fortnite turnaji, a to jen kvůli něčí závisti.

Nekažte ostatním hráčům turnaje, jen protože už nemáte šanci se kvalifikovat dále. Nevíte, čím si můžou tito hráči procházet. Co když ty peníze potřebují? Co když si rodina hráčů něčím prochází a to hlavně v tuto těžkou chvíli?

Zároveň vyzval i své fanoušky, aby nepodporovali tyto griefery a nedávali jim pozornost. Tímto se může stát Fortnite zase kompetitivní a zábavnou hrou. Ne pouze hřištěm pro ty, kteří si potřebují vyřídit účty. "Neničte hru ostatním protože pro vás turnaj skončil. Učte se z vlastních chyb. Každá smrt vás může posunout dále, bude víc turnajů a jeden z nich se stane tím vaším". Toto prohlášení je určitě velké poučení jak pro komunitu, tak i pro populární hráče. Chce, aby všichni streameři a profesionální hráči šli příkladem. 

Tuto vlnu zpráv způsobil případ hráče UnknownArmy, který si schválně vybíral stejná místa k přistání jako hráč Clix. Podle Clixe si ho UnknownArmy schválně vybíral, jen aby ho mohl vyřadit z kvalifikace. Toto chování podle Epic Games porušuje pravidla FNCS a právě se vyšetřuje, jestli bude UnknownArmy připraven o možnost hrát jimi pořádané turnaje.

Ninja se také na Twitteru pustil do hráče Scoped, za to, že se na Twitteru chlubil za vyřazení hráče z turnaje. Nazval ho toxickým, i přesto, že se Scoped bránil, tak ho Ninja nazval zbytečným machrem. Zatím můžeme čekat na vyjádření Epic Games ohledně banu pro hráče UnknownArmy a doufat, že se zasáhne proti griefování, které kazí hru hráčům i divákům, těšícím se na turnaj plný akce.

Štítky: FNCS, Ninja