Přejít k hlavnímu obsahu

Nivera opouští Team Vitality, který se vrací k 5členné sestavě

12. 3. 2021 | 16:10 Counter-Strike 2
Team Vitality se rozhodl kvůli změnám v pravidlech od Valve vrátit zpět ke klasické pětičlenné sestavě. Tým tak po půl roce přichází o Niveru, kam povedou další kroky mladého Belgičana?
Nivera
Nivera
Zdroj: HLTV.org

Koncem října roku 2020 přišel Team Vitality jako úplně první tým ve hře s taktickou výměnou hráčů v průběhu BO3 série. Vitality tehdy vyměnili Nabila "Nivera" Benrlitona, mladšího bratra slavného Adil "ScreaM" Benrlitoma, za Kévina "misutaaa" Rabiera. Tato přelomová změna proběhla v lize BLAST Premier Fall, jejímž vítězem se posléze stali právě Vitality. Francouzský celek se tak rozhodl s touto strategií pokračovat i nadále a s šestičlennou sestavou se dařilo vítězit i nadále. Výsledkem bylo první místo v HLTV žebříčku na více než dva měsíce.

S tímto je ale nyní konec. Do celé věci se vložilo samotné Valve a představilo nové pravidlo, které sice nezakazuje obměnu hráče v průběhu hry, ovšem pokud tento krok tým účinní na turnajích RMR, ztratí za každé střídání 20 procent svých bodů. To nutí Team Vitality i další týmy, jako NAVI, zamyslet se nad dalším využívaním této novinky. Nadále se totiž zřejmě nevyplatí mít na soupisce více než pět aktivních hráčů. Nutno říci, že pravidlo od Valve mnozí velcí pořadatelé nenásledovali, nicméně turnaje vstříc Major jsou tím nejdůležitějším.

Nivera se s týmem Vitality loučí po šesti měsících, během nichž pomohl francouzské sestavě vyhrát několik turnajů a usadit se na trůnu. Belgický mladík si zde udělal dobré jméno a z hraní po boku nejlepšího hráče světa za rok 2020 si jistě odnese spoustu drahocenných zkušeností, jenž může využít ve svém dalším působišti. Zájem o něj totiž minimálně na francouzské scéně bude velký, a třeba o něm jednou budou moci uvažovat také v konkurenčních G2 Esports. Tituly z Blast Premier Fall Finals či IEM Beijing-Haidian nemá ve sbírce jen tak někdo.

Základní sestava týmu Vitality:

 Francie Dan "apEX" Medesclaire
 Francie Cédric "RpK" Guipouy
 Francie Mathieu "ZywOo" Herbaut
 Francie Richard "shox" Papillon
 Francie Kévin "misutaaa" Rabier

 Francie Rémy "XTQZZZ" Quoniam – trenér

Zdroj: HLTV.org
Štítky: Nivera, Team Vitality