Přejít k hlavnímu obsahu

Nová éra Cloud9 je tu. Koho pod svá křídla vezme generální manažer a bývalý komentátor HenryG?

9. 9. 2020 | 16:51 Counter-Strike 2
HenryG patří v posledních letech CS:GO k nejlegendárnějším hlasům, v budoucích turnajích jej však už neuslyšíte. Následuje totiž kroky svých bývalých kolegů YNk či mosese, kteří podepsali v jednom ze světoznámých týmů. Anglický komentátor se však nestane trenérem, nýbrž generálním manažerem týmu Cloud9.
Cloud9 HenryG
Cloud9 HenryG

Posledním turnajem, kde HenryG komentoval, bylo v květnu charitativní klání Gamers Without Borders. Za sebou má za 6 let více než 150 turnajů a 10x se objevil i na samotném Majoru. Tato éra však nyní končí a sám Henry přiznal, že červnové obvinění ze sexuálního napadení jeho přemýšlení nad koncem hodně urychlilo.

Ze scény však nemizí a v pondělí už oznámil svou novou misi. Upsal se totiž severoamerické organizaci Cloud9, kde dostane na starost výstavbu nového CS:GO týmu. Ten minulý se aktuálně nachází na 24. místě světového žebříčku a pro špičkovou organizaci je to málo. Pětice ve složení Sonic, JT, floppy, motm, oSee byla umístěna na přestupový trh a je otázkou, kdo si pod svá křídla odkoupí americko-jihoafrickou pětici.

Co ale bude s Cloud9? Pomáhat s výběrem hráčů bude Henrymu bývalý trenér 100 Thieves Aleksandar 'kassad⁠' Trifunović, který je tak jeho první akvizicí. Podle rozhovoru má HenryG absolutní kontrolu nad stavbou týmu a jeho ambicí je dát se srbským parťákem dohromady prvotřídní mašinu. Neúspěch ani nepřipadá v úvahu.

Zatím se však může pouze spekulovat, po jakých hráčích pokukuje. Twitterem samozřejmě kolují spekulace, že by mohl zkusit vytáhnout trumfy z Velké Británie, jako je smooya, ALEX, Thomas nebo talentovaný mezii. Některé si v týmu představit dokážeme, například ALEX by byl jako lídr solidní volbou, ale ostrovní supertým jako takový se zdá být těžce nereálný. Stejně jako pokus o vtip, kterým bylo vydání grafiky o ulovení kioShiMy.

Koho byste v Cloud9 v nejraději viděli vy? Půjdou podobnou cestou, jako před několika měsíci Complexity? Za následujících 24 hodin bychom se měli dozvědět třetí důležitý pilíř, bude to týmový kapitán?

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Cloud9, HenryG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.