Přejít k hlavnímu obsahu

Nová konkurence Hitpointu, nebo svěží vítr? eLEAGUE přináší svůj první LoL turnaj o 185 tisíc korun

26. 3. 2021 | 15:20 League of Legends
Sazka eLEAGUE už je na domácí esportové scéně zarytým pojmem. Vedle soutěží v CS:GO a Dotě 2 se však tento pořadatel začal v letošním roce zaobírat také dalšími tituly, které poběží pouze pod hlavičkou eLEAGUE. Po FIFĚ, kde soutěž v rámci EA Sports nemohou mít v názvu sázkové či loterijní společnosti, nyní přichází také turnaj v League of Legends. Tato omezení má totiž Riot podobná.
eLEAGUE Spring Cup
eLEAGUE Spring Cup
Zdroj: grafika eLEAGUE

Sotva první vydání eLEAGUE turnaje ve FIFĚ poznalo svého krále, tak na řadu přichází League of Legends. Mediální dům CNC, v čele se sportovním portálem iSport.cz a herní agenturou Grunex, představuje eLEAGUE Spring Cup v oblíbené MOBA hře. Domácí scéna se točí především okolo oficiální česko-slovenské regionální ligy od Hitpointu, ostatní soutěže probíhají spíše jednorázové. Jaké budou ambice svěžího vánku na poli League of Legends?

Ať už se bude eLEAGUE snažit stát novou stálicí na domácí LoL scéně, nebo spíše jednorázově vlétne na scénu, aby zjistila zájem, tak první vlaštovka vypadá opravdu nabitě. Jarní pohár, jehož kvalifikace odstartují 2. dubna, totiž nabídne vysoký prize pool 185 tisíc korun. Čistě z hlediska financí jde o větší injekci, než kterou na jaře nabídla nejdůležitější česká League of Legends soutěž. Její přesah do Evropy je ale pro týmy prioritou číslo jedna.

Spring Cup 2021 se skládá ze čtyř otevřených kvalifikací, uzavřené kvalifikace pro celkem šestnáct týmů a následné dvoufázové finálové části, kterou bude eLEAGUE živě vysílat na svém Twitchi. Měsíc duben bude patřit kvalifikačním bojům, květen pak bude ve znamení skupinové fáze a 15. 5. poznáme šampiona play-off.

Zdroj: eleague.cz
Štítky: ELEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.