Přejít k hlavnímu obsahu

Nová šampionka Gwen přichází na Rift. Podívejme se na její schopnosti a příběh

31. 3. 2021 | 12:40 League of Legends
Nejnovějším přírůstkem do rodiny šampionů v League of Legends je Gwen. Její příběh a schopnosti jsou vskutku unikátní a něco, co jsme ještě nikdy neviděli. Asi jen málokoho napadlo, že nejnovější šampion v League of Legends bude dívka s nůžkami. Zároveň také odkrývá další část příběhu okolo Padlého krále Viega.
Švadlenka Gwen
Švadlenka Gwen
Zdroj: Riot Games

Švadlenka Gwen by se měla do hry dostat společně s aktualizací 11.8, která má oficiálně vyjít 14. dubna. Příběh okolo ní je fascinující a jeden z nejlepších za poslední dobu. Gwen je panenka, kterou stvořila švadlena v zapomenutém království Camavor. Její život ovšem není ani zdaleka krásný. Neustále ji ve vzpomínkách děsí osoby, které nikdy neviděla. Jedné noci se probudí v cizí krajině na pláži. Akorát tentokrát už není panenka, ale žijící dívka. Její radost je ale po chvíli přerušena, když najde nástroje své bývalé stvořitelky.

Tyto nástroje jsou naplněné magií, která má schopnost bojovat s Černou mlhou. Právě ta se mezitím začíná spojovat s Gwen a její energií. Postupně si vzpomíná na všechny věci, vidí bolest a utrpení švadleny a najednou si vybaví postavu, kterou už několikrát viděla ve svých vzpomínkách: Viego! Právě tento příběh vysvětluje všechny její schopnosti a také pro fanoušky příběhů šampionů odkrývá další informace o Padlém králi Viegovi.

Pasivní schopnost – Tisíc jehel

Gweniny základní útoky způsobí bonusové zásahové magické poškození podle procenta jejího zdraví. Základní útoky proti šampionům ji vyléčí ve výši části způsobeného poškození.

Q – Šmik šmik!

Gwen rychle šmikne nůžkami, a to dvakrát až šestkrát, a způsobí magické poškození v kuželové výseči. Gwen šmikne minimálně dvakrát a za každý základní útok, kterým zasáhla nepřítele, jedno šmiknutí přidá (až čtyři, takže celkem šest šmiknutí). Nepřátelé uprostřed každého šmiknutí utrpí přímé poškození a také bonusové magické poškození z Tisíce jehel.

W – Posvátná mlha

Gwen kolem sebe na pět sekund roztočí Posvátnou mlhu, díky čemuž získá brnění a odolnost vůči magii, když bude v ní. Nepřátelé mimo mlhu nemohou Gwen zaměřit ani zasáhnout žádnou schopností. Když se Gwen poprvé pokusí z mlhy vyjít, mlha ji bude následovat, ale podruhé už se rozplyne.

E – Skok a sek

Gwen provede krátký výpad a na čtyři sekundy svým útokům zvýší dosah, rychlost a zásahové magické poškození. Když během této doby zaútočí na nepřítele, vrátí se jí 50 % přebíjecí doby této schopnosti.

R – Vyšívání

Gwen může seslat Vyšívání až třikrát, ale aby si odemkla dodatečné seslání, musí zasáhnout nepřítele do 8 sekund. Každé seslání vystřelí v linii jehly, které způsobí magické poškození, zpomalí nepřátele a aplikují Gwenino bonusové magické poškození z Tisíce jehel. První seslání vystřelí jednu jehlu, druhé vystřelí tři a poslední seslání vystřelí pět, což je dohromady devět jehel a devět aplikací Tisíce jehel na zasažené nepřátele.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.