Přejít k hlavnímu obsahu

Nový směr! Esports Repre upřesňuje své cíle a ohlašuje novou sestavu Repre Gold

2. 1. 2021 | 15:40 League of Legends
Agentura Esports repre se nejvíce zviditelnila v průběhu zimy, kdy nabrala zkušenou sestavu, pod názvem Repre Gold ovládla základní část Hitpoint Winter a jen o kousek podlehla v samotném finále proti eSubě 2:3. Nyní ohlašuje novou soupisku a spoluzakladatel Tomáš Klečka pro náš web upřesnil směřování agentury jako takové.
Repre Gold
Repre Gold

Projekt Esports repre vznikl v loňském roce a v současnosti Esports repre zastupuje hned několik předních domácích tváří a v posledních měsících se dostali pod křídla Esports repre například trenér Krakeer, střelec Hiro nebo toplaner Adiss. Již delší dobu agentura spolupracuje třeba s Adamem "Random" Greplem a stála u přestupů dvojice Garp a Proker do polských Pride nebo u přesunu Robocopa z eSuby do španělských eMonkeyz. Samotnou kapitolu představuje herní tým. V nové sezóně ho bude reprezentovat pětice méně zkušených hráčů, kteří se společně pokouší kvalifikovat do druhé ligy Hitpoint Masters. 

V sestavě se představí například jungler skywalker, který v poslední sezóně druhé ligy reprezentoval 21Phoenix, zbytek hráčů se zatím v první ani druhé Hitpoint lize nepředstavil, takže opravdu jde o týmy ryzích nováčků. Týmu by však měla pomoci dvojice trenérů. Jedním z nich je bývalý jungler Kocourek, který jako hráč reprezentoval Inside Games, BRUTE či Dark Tigers. V minulosti už roli trenéra několikrát plnil, a to konkrétně v řeckých Outlawz, ale jako kouč stál i u nečekaného triumfu AS Trenčín na Hitpoint Legends #3 na jaře 2019.

Tomáš Klečka (CEO & Co-founder) se pro PLAYzone vyjádřil takto:

Naší ambicí je stát se lídrem mezi esports talent agenturami v CEE regionu. Chceme zastupovat profesionální hráče, kteří budou hrát v nejlepších evropských týmech. Toho lze v zásadě dosáhnout dvěma způsoby. Prvním je skvělý scouting a vyjednání podpisu smlouvy o zastupování s top hráči současnosti. Druhým způsobem je podporovat a rozvíjet talentované hráče. K tomu je zapotřebí kvalitní tréninkový proces, a proto připravujeme spuštění on-line výukového programu Esport Academy. Zde se budou moci hráče zlepšovat především individuálně. A taky konečně přichází na scénu tým Repre Gold.

Vždy ho budeme považovat za tréninkový mix, který má pomáhat hráčům fungovat v týmovém prostředí. Na rozdíl od Winter splitu jsme pro rok 2021 vytvořili zcela nový tým talentovaných hráčů, které povede jako trenér Sebastián "Kocourek" Vrzák a analytik Lukáš "Kramerius" Michalička. Realizační tým dále doplní další experti. Součásti tréninkového programu budou totiž kromě individuálních a týmových herních dovedností také oblasti jako životospráva a kondice, mentální síla a motivace a především budování osobní značky. Z 96 zájemců o zařazení do týmu jsme po tryoutech a pohovorech vybrali tuto pěticí hráčů:

 Česká republika Tadeáš "Tassa" Nárovec (Top)
 Česká republika Hai "skywalker" Anh Chu (Jungle)
 Česká republika Jakub "Strange" Vašina (Mid)
 Česká republika Martin "TheReaper" Šáda (AD Carry)
 Česká republika Michael "Chorkyy" Telerovský (Support)

 Česká republika Sebastián "Kocourek" Vrzák (Trenér)
 Česká republika Lukáš "Kramerius" Michalička (Analytik)

Cílem tohoto týmu není vyhrávat trofeje, ale rozvinout talent hráčů na takovou úroveň, aby mohli v budoucnu získat místo v sestavě profesionálních týmů. Vzhledem k věku hráčů, který je kolem 15-16 let také nemůžeme a ani nechceme usilovat o spot v Hitpoint Masters. Dnes vstoupíme do kvalifikace o 2. ligu, kde mohou hráči získávat první zkušenosti s kompetitivním hraním. Roční tréninkový program má hráče připravit po všech stránkách na kariéru profesionála. To vyžaduje nejen talent a úsilí, ale také systematickou a komplexní přípravu. Věřím, že toto jim agentura ESPORTS REPRE nabídne a dodá!

Krátce po založení huhy a Tučňák natočili také podcast s představiteli agentury, v němž si o jejích aktivitách můžete udělat celistvější obrázek: