Přejít k hlavnímu obsahu

O co jde v extrémně populární komunitní mapě Dota Auto Chess?

3. 2. 2019 | 20:12 Dota 2
Pár týdnů zpátky vydalo Drodo Studios, skupina čínských vývojářů, mapu, která pobláznila svět Dota 2 i mimo ní. O co v Dota Auto Chess jde?
Dota Auto Chess
Dota Auto Chess

Už je to nějaký ten pátek, co přidalo Valve do Doty Arcade Mode, který lidem z celého světa nejenže dovolil vytvářet nové mapy, ale zároveň jim dal také možnost je hrát. Že bude tento mód populární, bylo prakticky jasné, vyzkoušet něco nového, nebo rovnou něco nového vyrobit, to dává hráčům Doty prostě zbrusu nové možnosti. Originálních a povedených map do hry přicházelo spoustu, ta, která jí ale opravdu otřásla, přišla až na začátku letošního roku. Jedná se o Dota Auto Chess.

Tato mapa přilákala k Dotě i hráče, co ji normálně nehrají, i třeba takové streamery a hráče Hearthstone. Momentálně si mapa drží skoro 3 miliony odběratelů a více jak milion z nich jí dalo 5 hvězdiček! O mapě jste už na 99 % slyšeli, o co v ní ale vlastně jde? Jednoduše řečeno, jedná se o tower defense mapu ve světě Doty s lehkým šachovým nádechem. Hráči musí pokládat hrdiny z Dota 2 a zároveň dávat pozor například na ekonomiku či itemy. Jde zkrátka o kombinaci klasické TD strategii a populárního světa a jak je vidět, funguje to! Na gameplay ze hry se můžete podívat na videu níže a chcete-li si ji vyzkoušet na vlastní kůži, najdete ji zde.

Štítky: Dota Auto Chess
miluju videohry a hlavně ligu legend