Přejít k hlavnímu obsahu

O víkendu vyvrcholí skupinová fáze CEE Champions, s kým se naši zástupci utkají?

15. 10. 2020 | 11:00 Counter-Strike 2
Mezinárodní turnaj CEE Champions se po národních kvalifikacích dostává k závěru také skupinové části, kde už nyní má česko-slovenská scéna dva jisté úspěchy. Eclot Gaming a Sampi v prvních dvou případech nezaváhali a budou ve třetím kole hrát už jen o lepší seed, SINNERS a eSuba oproti tomu vyhrát pro postup musejí.
CEE Champions
CEE Champions

Úvodní kolo turnaje nabídlo rozdílné příběhy. Dvě parádní výhry v podání eSuby a Eclot Gaming následoval comeback od Sampi, korunu tomu ale nedokázali nasadit SINNERS, kteří překvapivě jako jediní prohráli. Hned o den později ale všechno odčinili, když ukončili snažení týmu Nexus Gaming, jednoho z největších favoritů turnaje. Opačný osud potkal eSubu, jež nestačila na LESGEDI a spolu se SINNERS tedy bude muset ve druhém skupinovém víkendu zabrat. Eclot Gaming oproti tomu ukázali velkou sílu a s celkovou ztrátou pouhých šesti kol mají jistý postup. Malinko dramatičtější bylo vystoupení Sampi – co se však počítá, je samotná jistota play-off.

1. kolo swiss části (sobota 10. října)
17:00 Slovensko eSuba16:6 Chorvatsko Atomic EsportsInfernoDetail
19:00 Česká republika Eclot Gaming16:2 Černá Hora TheMentolsInfernoDetail
20:00 Česká republika Sampi16:14 Lotyšsko Sparx EsportsNukeDetail
21:00 Česká republika SINNERS7:16 Lotyšsko WolsungMirageDetail
2. kolo swiss části (neděle 11. října)
17:00 Česká republika Eclot Gaming16:4 Slovinsko RAZEPEEKMirageDetail
18:00 Česká republika Sampi16:10 Rumunsko GameAgentsVertigoDetail
19:00 Česká republika SINNERS16:4 Rumunsko Nexus GamingVertigoDetail
21:00 Slovensko eSuba10:16 Estonsko LESGEDIMirageDetail

Před námi je ale závěr skupin a vzhledem k formátu uvidíme opět v akci kompletní česko-slovenskou čtveřici. Sobotní přenos by měli odstartovat SINNERS, u kterých bude záležet na rozpoložení a únavě ze semifinálového zápasu Sazka eLEAGUE. Soupeřem jim bude estonský tým Domino Gaming, v jehož čele se nachází duo Gaborik + ViztA, které spolu hraje opravdu dlouho. Jako druhá půjde do akce eSuba, jejíž kosovský soupeř nestačil na Level Up esports a porazil Stewin Esports. V obou případech by ale náš zástupce měl být na papíře favoritem.

To bychom měli dva týmy, které ještě budou bojovat o holé přežití. Ve dvou dalších případech se bude hrát už "jen" o lepší seed, ačkoliv v takto nevyzpytatelném turnaji jde opravdu jen o drobnou výhru. Ještě na závěr soboty tak Sampi půjdou do boje s GamerS1337, kteří mají na kontě například výhru nad Team1 s juanflatrem. Na poslední český výběr bude potřeba si počkat dalších 24 hodin, protože zápas Eclot Gaming proběhne až na závěr neděle. Budapest Five bude ale prvotřídní soupeř, který prověří, jak dobře na tom ECLOT vlastně jsou.

3. kolo swiss části (17. a 18. října)
Sobota 17:00 Česká republika SINNERSvs. Estonsko Domino Gaming
Sobota 20:00​​ Slovensko eSubavs. Kosovo eSportsKosova
Sobota 21:00 Česká republika Sampivs. Chorvatsko GamerS1337
Neděle 22:00 Česká republika Eclot Gamingvs. Maďarsko Budapest Five

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.