Přejít k hlavnímu obsahu

Odhalujeme detaily vyvrcholení jarní sezóny Tipsport COOL ligy v CS:GO

20. 5. 2020 | 18:11 Counter-Strike 2
Základní část je sice vysoce důležitá, ale ve výsledku jde pouze o vybudování pozice pro samotné vyvrcholení. Na ty nejlepší čeká play-off a pohodlnější soupeři, v případě druhé ligy pak postup o patro výše. Na jiné bude pro změnu již v následujících dnech čekat důležitá baráž. Pojďme si tak představit náležitosti 1. i 2. Tipsport COOL ligy v následujících týdnech.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga

Ve 2. lize se nejvíce dařilo týmům BRUTE a Sampi, které si vzájemně sebraly jednu mapu, ale o jediný bod nakonec první jmenovaný ligu vyhrál, díky čemuž si odnáší největší porci MČR bodů. Hlavním cílem obou byl však postup mezi elitu, který se s přehledem vydařil. Opačným směrem míří Team Gravity a BloodyDevils. Kromě tohoto kvarteta jsou však dva sloty v obou ligách ve hře ještě skrze baráž, která celé dění po základních částech odstartuje už tomto víkendu. V jednom z duelů vyzvou Dark Tigers tým Inside Games, v tom druhém pak eEriness MARVO budou o postup usilovat o postup proti Universe. Baráž o 1. ligu proběhne za přítomnosti streamu, oba zápasy se budou hrát formátem BO3. Pořadí zápasů oznámíme před víkendem.

Streamovaná baráž o 1. Tipsport COOL ligu:

  • Neděle 24. 5. od 16:40 a 20:00
  • Dark Tigers vs. Inside Games
  • Universe vs. eEriness MARVO

Ještě do konce května budou na programu dvě součástí uzavření jarní sezóny. 2. Tipsport COOL liga se dohrála pouze o šesti týmech, takže nikdo další na přímo z ní nevypadává, ale na DEFEATERS a Vikingekrig Esports bude čekat baráž o udržení ve druhé nejvyšší soutěži. Jejich soupeřem budou 30. května dva nejlepší týmy z otevřené kvalifikace, která proběhne o dva dny dříve. Stejně jako u Last Chance i tentokrát bude umožněna registrace pouze týmům působícím pod existující domácí organizací, kvůli čemuž byly s Asociací gamingových klubů stanoveny kontrolní nástroje, aby vše proběhlo v naprostém pořádku. Po této baráži doplní její složení dva nejlepší týmy ze 3. Tipsport COOL ligy na platformě FACEIT, která bude ukončena v neděli 31. 5. 18:00.

Doplnění složení 2. Tipsport COOL ligy:

  • 2 nejlepší týmy z 3. Tipsport COOL ligy
  • 2 sloty z baráže, kde se utkají 5. a 6. tým ligy proti 2 nejlepším týmům z otevřené kvalifikace
  • Otevřená kvalifikace ve čtvrtek 28. 5.
  • Baráž proběhne bez streamu v sobotu 30. 5.
  • DEFEATERS vs. poražený finalista kvalifikace
  • Vikingekrig Esports vs. vítěz kvalifikace
Tipsport COOL liga

Červen už ale bude patřit těm nejlepším z nejlepších. Než odstartuje letní sezóna, tak je samozřejmě na programu velkolepé play-off. To sice kvůli okolnostem neproběhne ve slibovaném offline prostředí, i tak ale jistě nabídne parádní show elitní čtveřice. Více o přesunu do online doplnil projektový manažer Pavel Kristián:

Věřili jsme, že do velkého finále jarní sezóny Tipsport COOL ligy bude již celá situace kolem pořádání veřejných akcí a uzavřených hranic uvolněná. Bohužel situace kolem epidemie COVID-19 je závažnější, než jak to před několika měsíci vypadalo. Z určitých důvodů, jako je uzavření hranic, jsme tak přinuceni změnit formát finále z offline na online. Přišli jsme sice o atmosféru offline akce, snažíme se však divákům tuto okolnost vynahradit tím, že finále rozšíříme o jeden hrací den a zařadíme také souboj o třetí místo – kterému jsme rovněž zvedli odměnu jak finanční, tak z hlediska MČR bodování, aby hráči měli dostatečnou motivaci předvést to nejlepší.

Stejně jako bylo původně plánováno, tak vyvrcholení 1. Tipsport COOL ligy v CS:GO se uskuteční 13. a 14. června, kdy v rámci jednoho velkého finálového víkendu proběhne závěr COOL lig ve všech hrách. O teď ostatních vás budeme teprve informovat, nyní si ale pojďme představit detailní náležitosti finiše CS:GO soutěže. Nasazenou jedničkou jsou SINNERS, kteří se v BO3 semifinále postaví proti Eclot Gaming, druhou dvojici pak utvoří Gunrunners.AOC a CZC.eSuba. Pořadí těchto duelů bude doplněno s blížícím se termínem konání. Jak je ale zmíněno ve vyjádření výše, tak chybět pro poražené semifinalisty nebude chybět zápas o třetí místo, který na úvod druhého dne vyvrcholení ligy proběhne taktéž ve formátu BO3. Na velkolepé grandfinále se však přejde na ultimátní BO5 sérii. Jenom ta totiž ukáže skutečné kvality a výdrž obou budoucích finalistů, takže se hlavně vy, diváci, máte opravdu na co těšit, protože naposledy, když se BO5 využila, tak to byla jízda!

Play-off 1. Tipsport COOL ligy:

  • Sobota 13. 6. – První finálový den
    18:00 – první semifinále
    ~21:20 – první semifinále
     
  • Neděle 14. 6. – Druhý finálový den
    14:00 – zápas o třetí místo
    ~18:40 – BO5 grandfinále

Takhle tedy vypadá harmonogarm pro následující týdny, jež budou předzvěstí letní sezóny, kterou – doufejme – už dokážeme alespoň do určité míry přesunout do offline prostředí. V průběhu jara se elitní domácí soutěž dočkala na základě feedbacku ze strany hráčů i komunity řady vylepšení, takže se máte opravdu na co těšit!

Rozdělení odměn za jarní sezónu:

  • 1. Tipsport COOL liga
    1. místo: 75 000 Kč + 1000 MČR bodů
    2. místo: 35 000 Kč + 700 MČR bodů
    3. místo: 15 000 Kč + 500 MČR bodů
    4. místo: 10 000 Kč + 400 MČR bodů
    5. místo:  Česká republika Dark Tigers – 8 000 Kč + 300 MČR bodů
    6. místo:  Česká republika Universe – 6 000 Kč + 260 MČR bodů
    7. místo:  Česká republika Team Gravity – 4 000 Kč + 220 MČR bodů
    8. místo:  Česká republika BloodyDevils – 2 000 Kč + 180 MČR bodů
     
  • 2. Tipsport COOL liga
    1. místo:  Česká republika Team BRUTE – 150 MČR bodů
    2. místo:  Česká republika Sampi – 120 MČR bodů
    3. místo:  Česká republika eEriness MARVO – 100 MČR bodů
    4. místo:  Česká republika Inside Games – 80 MČR bodů

Pokud by vás vyvrcholení obou Tipsport COOL lig v CS:GO zajímalo více do hloubky, pustit si můžete i desátý díl PLAYzone Podcast, kde dva členové realizačního týmu rozvíjejí mnohé náležitosti tohoto článku.

 
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.