Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Evil Geniuses se po sedmi a půl letech vrací do světa Counter-Strike, a to odkupem celého týmu NRG

26. 9. 2019 | 17:06 Counter-Strike 2
Evil Geniuses, v minulém desetiletí jedna z nejproslulejších organizací. Poslední roky tomu tak v předních esportových titulech příliš není, ale to by se mělo rázem zcela změnit. EG jsou totiž novým majitelem slotu v prestižní League of Legends soutěži LCS a odkupují i jeden z pěti nejlepších CS:GO týmů světa.
 Evil Geniuses
Evil Geniuses

Evil Geniuses jsou zpátky! V minulosti to byli legendy jako n0thing, fRoD nebo lurppis, kdo tmavě modrý dres oblékal. Psal se 7. leden 2012, kdy se Evil Geniuses na následujících sedm a půl let rozloučili se světem Counter-Strike. Tehdy to byla ještě verze 1.6, neodvratný příchod Global Offensive se blížil.

Před několika lety už se jednou hovořilo o vstupu Evil Geniuses na CS:GO scénu, ze všeho ale sešlo. Lepší moment si však tato organizace vybrat nemohla. Pokud je pro ni prioritní působení na americké scéně, tak ta v současnosti má hned dva týmy mezi pěti nejlepšími týmy světa. Právě sestava dosud hájící barvy NRG Esports je tou, která padla do oka EG, k čemuž se vztahuje i tučný buyout, který se dle spekulací pohybuje okolo tří milionů dolarů. Všechny informace o možném odkoupení se až do posledního dne před oznámením dařilo kompletně tajit, což je v dnešním světě zcela unikátní. Jde tedy o největší přestup v CS:GO historii a my se ptáme: Vyplatí se v minulosti veleúspěšné organizaci tato investice a usadí se opět na scéně?

Sestava týmu Evil Geniuses, která nové dresy poprvé oblékne již na ESL One New York:

 Kanada Peter 'stanislaw' Jarguz
 Spojené státy americké Tarik 'tarik' Celik
 Spojené státy americké Vincent 'Brehze' Cayonte
 Bulharsko Cvetelin 'CeRq' Dimitrov
 Spojené státy americké Ethan 'nahtE' Arnold

 Spojené státy americké Chet 'ImAPet' Singh – trenér

Štítky: Evil Geniuses
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.