Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Frozen součástí velké obměny mousesports

14. 3. 2019 | 18:40 Counter-Strike 2
Je to oficiální! Slovenský mladík David "Frozen" Čerňanský oficiálně posiluje tým mousesports. V dresu mouz naopak už nebudeme vídat českého ostrostřelce Oskara.
Frozen Mousesports
Frozen Mousesports

Téma změn v mousesports viselo ve vzduchu už poměrně dlouho, ale až nyní se konečně všechno potvrdilo. Tým oficiálně posílila trojice Frozen, Karrigan, Woxic kteří v týmu zaplní místo po odcházejícím Oskarovi se suNnym. Mousesports se rozhodli novou sestavu poskládat okolo dvojice Robin "ropz" Kool + Chris "chrisJ" de Jong. Česko-slovenskou veřejnost samozřejmě na první pohled zaujme slovenská vlajka u čtyřnásobného mistra ČR, který tým posílí po tříměsíčním působení v NoChance.

Aktuální sestava mousesports:

 Estonsko Robin "ropz" Kool
 Nizozemsko Chris "chrisJ" de Jong
 Dánsko Finn "karrigan" Andersen
 Turecko Özgür "woxic" Eker
 Slovensko David "frozen" Čerňanský

 Finsko Miikka "suNny" Kemppi (neaktivní)
 Slovensko Martin "STYKO" Styk (neaktivní)
 Ukrajina Sergey "lmbt" Bezhanov (neaktivní)

Prohlášení Karrigana, který se do mousesports vrací po pěti letech:

„Sestavu tvoří mix mladých i zkušených hráčů, ale nejdůležitější je fungující chemie, která je mezi hráči velmi dobrá. S dobrou chemií a hráči, kteří do toho jdou naplno, můžete dojít daleko, což bude náš hlavní cíl pro rok 2019. První dny s klukama byly úžasné, takže doufám, že se v následujících měsících dokážeme co nejvíc zlepšovat.”

Mousesports s Oskarem po vzájemné dohodě rozvázali smlouvu, mezitímco sunNy usedne po bok Styka na lavičku. Finský hráč byl sice v posledních týdnech spojován s přestupem do amerického celku Cloud9, ale vyjednávání se nyní údajně nachází na mrtvém bodě. Roli AWPera po Oskarovi bude od nynějška zastávat Woxic, který se ukázal i na nedávném IEM Katowice, kde ale s HellRaisers skončil ve skupinové fázi. 

Známá zatím není náhrada za ukrajinského kouče lbmt, který byl z této pozice odvolán po dvou a půl letech. Nová sestava mousesports se představí už brzy v sedmé sezóně ligy ECS Europe, která začíná již 18. března. Na offline akci se tým poprvé vydá v polovině dubna, kdy vypukne devátá sezóna evropské ESL Pro League v Leicesteru. 

Štítky: frozen, mousesports