Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Liquid doplňují svoji sestavu podpisem FalleNa

9. 1. 2021 | 19:30 Counter-Strike 2
Přední americký tým Liquid projde před začátkem nové sezóny velkou změnou sestavy. Po finále IEM Global Challenge oznámil svůj konec v sestavě Twistzz, teď organizace potvrdila, že její řady doplní legendární IGL a awper FalleN.
FalleN
FalleN

UPDATE: Spekulace se potvrdily, FalleN opravdu míří do Liquid! V týmu bude pokračovat v podobné roli, kterou roky zastával v MIBR, tedy v roli kapitána a snipera zároveň. Zároveň se setká se svým bývalým spoluhráčem Stewiem, se kterým hrál téměř rok v barvách legendárního týmu.

Zda příchod zkušeného in-game leadera opravdu pomůže týmu mířit mezi nejužší elitu může naznačit již BLAST Global Finals, kde za necelé dva týdny zažijí Liquid svou premiéru. Představí se v následující sestavě:

 Spojené státy americké  Russel "⁠Twistzz⁠" Van Dulken
 Kanada Keith "⁠NAF⁠" Markovic
 Spojené státy americké Jake "⁠Stewie2K⁠" Yip
 Spojené státy americké Michael "⁠Grim⁠" Wince
 Brazílie Gabriel "⁠FalleN⁠" Toledo

 Spojené státy americké Jason "⁠moses⁠" O'Toole - kouč


Pro Liquid nebyl rok 2020 rozhodně ideálním. Na začátku sice prošel změnou v sestavě a přivedl talentovaného mladíka Michaela "⁠Grim⁠" Wince, ani to však týmu příliš nepomohl ke kýženým titulům a z 15 turnajů zvítězil jen jednou, příliš dobře si nevedl ani v Evropě, kde jediným úspěchem bylo druhé místo v posledním turnaji letošního roku. Team Liquid tak před začátkem roku 2020 plánuje další velkou změnu.

Hned po prohraném finále IEM Global Challenge oznámil překvapivě svůj konec v týmu Russel "⁠Twistzz⁠" Van Dulken. Ten v barvách amerického týmu střílel již čtvrtým rokem a hned po ELiGE byl druhým nejdéle sloužícím členem sestavy. Nejvíc zářil hlavně loni, kdy americký tým naprosto v první polovině roku dominoval a připsal si hned 6 velkých titulů z celkových 10, které má tento 21letý mladík na svém kontě.

FalleN by měl být novou posilou týmu Liquid
FalleN by měl být novou posilou týmu Liquid
Foto: PLAYzone - Dominik Bludský

Kdo však zaujme jeho uvolněné místo je ještě větším překvapením, podle zdrojů amerického webu Rush B Media si nizozemská organizace vyhlédla legendární dvojnásobného Major šampiona Gabriela "FalleN" Toleda. Ten od září sedí na lavičce týmu MIBR poté, co se kvůli vlně příšerných výkonů a skandálů tento brazilský tým rozpadl.

Legendárního Brazilce však spousta fanoušků i odborníků považuje za zenitem a krok týmu Liquid tak všechny výrazně překvapil. Jeho příchod však dává smysl, v Liquid po odchodu nitra plnil funkci IGL Stewie2K, který byl navíc sekundárním snipperem a byl terčem kritiku kvůli tomu, že ani na jedné pozici příliš neexceloval. FalleN naopak do týmu může přinést nejen dlouholeté zkušenosti s vedením týmu a dokáže být také kvalitním AWP hráčem, což týmu může výrazně pomoci. Stewie2K a FalleN se navíc již potkali v barvách MIBR v roce 2018 a oba hráči tak dobře ví, co od této změny v sestavě čekat.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.