Přejít k hlavnímu obsahu

Česká fotbalová e:LIGA startuje prvním klubovým turnajem

10. 11. 2020 | 13:29 EA SPORTS FC 24
Ligová fotbalová asociace bude i v sezóně 2020/21 aktivní na poli esportu a pokračuje v projektu kompetitivního hraní hry FIFA 21. Do e:LIGY se zapojí znovu všechny kluby nejvyšší fotbalové soutěže a jejich esportoví reprezentanti budou bojovat o celkové prize money 150 tisíc korun.
e:LIGA
e:LIGA

Nejen kvůli pandemii koronaviru a změně v běžných životech lidí získalo hraní počítačových her v Česku v posledních letech a měsících na popularitě. Soutěže v nejpopulárnějším fotbalovém simulátoru z dílny EA Sports jsou stále více atraktivní nejen pro českou mládež. V posledních měsících se také řada fotbalových klubů přidala k průkopníkům ze Sparty a Plzně a založila svůj vlastní oficiální esportový tým. Profesionální hráči FIFY tak budou v druhém ročníku e:LIGY reprezentovat mj. pražskou Slavii, Pardubice nebo Sigmu Olomouc. Nejnovější vlaštovkou je FC Baník Ostrava a v blízké době se na odhalení esportové divize chystají další kluby.

„Splnilo se to, co jsme si předsevzali před loňským ročníkem. Jedním z našich cílů bylo ukázat ligovým klubům, že esportové prostředí má svou budoucnost a že stojí za to, do něj investovat čas a prostředky. Počet klubů, které do naší e:LIGY nasadí své profi hráče, se tak víceméně zdvojnásobil. Samotní profesionální hráči FIFY také ocenili prestiž e:LIGY a sami se chtějí zapojit pod jménem některého z klubů FORTUNA:LIGY,“ všiml si Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel LFA. Oproti minulé sezóně získají navíc profi hráči větší výhodu díky lepšímu systému nasazování do velkého finále e:LIGY, které proběhne na jaře příštího roku.

e:LIGA se uskuteční v nové FIFA 21 na PS4 a probíhat bude v herním režimu FUT. Soutěž se odehraje podobně jako v minulém ročníku ve třech fázích. V té první se uskuteční celkem 18 online turnajů, do kterých se může přihlásit kdokoliv starší 16 let. Každý turnaj se odehraje pod hlavičkou jednoho z klubů FORTUNA:LIGY, probíhat budou od 10. listopadu, kdy vše odstartuje Slezský FC Opava, až do 9. března 2021, kdy bude jako poslední na řadě FK Mladá Boleslav. V dalších fázích už budou ti nejlepší reprezentovat své kluby nejvyšší fotbalové soutěže a utkají se v semifinále. O mistrovský pohár se bude bojovat na velkém finále na konci března.

„První ročník se nám po organizační stránce podařil a věřím, že na to navážeme i letos. Stejně jako v minulém ročníku očekáváme významnou podporu nejen v komunikaci od samotných ligových klubů a věříme, že společně tento unikátní projekt posuneme zase výš,“ doplnil Daniel Hajný. Kompletní pravidla jsou podrobně popsána na webu e-liga.cz, kde jsou ke dnešnímu dni také spuštěny registrace do jednotlivých kvalifikačních turnajů.

e:LIGA
Zdroj: e-liga.cz
Štítky: e:LIGA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.