Přejít k hlavnímu obsahu

Only: Mám rád Dürüm. Těším se na odvetu s Inside Games a Fulisem

15. 6. 2020 | 13:42 League of Legends
S týmem "Máme rádi kebaby" se pro mnohé nečekaně probojoval do Hitpoint Masters. Michal "Only" Hudec se z pozice AD Carry skvěle předvedl svým výkonem (nejen) za Vayne a i díky němu nyní bude moc měřit síly s těmi nejlepšími hráči v Česku a na Slovensku. V rozhovoru nám více prozradil o týmu nováčků nebo o svých cílech.
Only Gunrunners
Only Gunrunners

Na úvod se musím zeptat, Döner nebo Dürüm?

Určitě Dürüm, všichni máme rádi kebaby a kdo ne, tak lže! A tak vzniklo naše jméno, "máme rádi kebaby".. a pokud se dostaneme na LEGENDs, tak nás může klidně kdokoliv pozvat na kebab a můžeme pokecat.

Jak tvýma očima probíhala kvalifikace do Hitpoint Masters? 

Věřili jsme si, šli jsme to hrát s tím, že se jdeme dostat na Hitpoint Masters a nepřekvapil nás asi nikdo. Určitě rád vzpomínám na zápas proti vikingům, jelikož nám tenhle zápas umožnil postup, ale zároveň i na zápas proti IG ve kterém jsme si potvrdili, že na takovéto týmy máme.

Jak se skládal váš tým pro kvalifikaci? Pro drtivou většinu jste totiž velká neznámá.

No, od čeho začít.. Náš tým se poskládal čistě na kvalifikaci, kde jsme taky spolu poprvé hráli ostrý zápas. Nevím jestli to nazvat úplně jako zkušenosti, ale nejáké to týmové hraní už někteří z nás mají za sebou. Většinou to ale nebylo pod nějakou organizací, ale čistě random tým pod náhodným jménem. S Davem se známe už přes půl roku a od té doby spolu hrajeme na botu. Dále se známe i s Martinem, se kterým jsme hráli kdysi v týmu, takže vlastně my tři jsme spolu už v minulosti hráli. Nykena se Sammym jsme ale našli až den před začátkem kvalifikace.

Hitpoint Masters

Jak probíhalo hledání vaší nové organizace?

Hned poté, co jsme dohráli proti VIK a postoupili na Masters, tak se nám pár lidí s nabídkou ohledně organizace ozvalo. Říkali jsme si, že počkáme na další nabídky a poté se rozhodneme s tím, že se nám třeba ozve nějaká organizace, která se nám všem bude líbit. Každý má určitě nějakou svojí organizaci, kterou má rád nebo by za ní rád hrál. A pro nás to byli právě Gunrunners. Ale tohle všechno by se nejspíše nestalo, pokud by se nám neozval Erik Topor, který nám je pomohl kontaktovat a obecně zařídil všechno okolo. Ještě jednou díky Eriku <3

Na soupisce figuruje i dvojice trenérů. Jak probíhá vaše spolupráce s Houfou a Hocim?

Houfa se stará o draft fázi ve hře. Hoci hledá týmy na scrimy a obecně se snaží každého sbližovat ať v týmu funguje určitá chemie, nebo se nám snaží ukazovat nějaká cvičení IRL na reakce, což je taky určitě důležitý, jelikož gaming není jen o sezení za PC. Je to jejich první zkušenost řekl bych, tak se určitě snaží co nejvíc.

Těším se na Kesava, co jsem viděl a slyšel tak hrál taky hypercarry s ardent supportem. Jestli to draft dovolí, tak se budu těšit na zápas 2 hypercarry což bude určitě pěkná podívaná.

Tys se v roli AD Carry blýskl v klíčových hrách skvělým playem za Vayne. Sedí ti Vayne tolik a uvidíme ji i v lize?

Určitě sedí, byl to jeden z mých prvních main champů. Taky rád hraji Ezreala, KaiSu a podobně. Obecně meta ADC jsou většinou moji favorité, ale zároveň se nebojím experimentovat. Myslím si, že se nebojím hrát za ADC agresivně, samozřejmě záleží hru od hry, a taky jestli jde o soloQ nebo kompetetivní hraní. Ale jsem určitě ADC které se nebojí zemřít. Musím na sobě ještě hodně pracovat, člověk nikdy nebude nejlepší a vždy se najde někdo, kdo bude lepší. 

V Hitpoint Masters bude konkurence obrovská. Jak si myslíš, že si povedeš v konkurenci našich nejlepších hráčů?

Myslím si, že budu rovnocenný soupeř. Sice nemám tolik zkušeností na takové úrovni, jako někteří, ale určitě jim to neudělám lehký. Těším se na Kesava, co jsem viděl a slyšel, tak hrál taky hypercarry s ardent supportem. Jestli to draft dovolí, tak se budu těšit na zápas dvou hypercarry, což bude určitě pěkná podívaná.

Gunrunners

Jak vnímáte vaši týmovou pozici v lize? V sestavě nováčků budete patřit mezi papírové outsidery, ale myslíš, že dokážete překvapit jako v closed kvalifikaci? 

Udělali jsme problém dost týmům v closed kvalifikaci. Už jen to naznačuje, že hry proti nám nebudou zdarma. To, že jsme nováčci nutně neznamená, že budeme nejhorší a určitě do toho dáme všechno!

Těšíš se na nějaký specifický tým nebo hráče? Budeš proti někomu mít motivaci navíc?

Těším se na zápas proti Fulisovi, hráli jsme spolu kdysi a bude to pro mě spíš přátelský zápas, než nějaký boj rivalů. Jinak určitě motavici navíc budu mít proti IG, kterým jsme ukázali v closed kvalifikaci, že to s námi nebude snadné. Těším se na pořádnej rematch, kde budeme všichni ready na to dát ze sebe všechno.
 

Ve své hráčské kariéře budu doufat, že se tu po letním Masters a Legends najdou hráči/týmy, kteří by měli zájem o to se mnou hrát. Pokud ne, možná zkusím štěstí v zahraničí jestli by se něco nenašlo.

Jak se ti líbí aktuální meta, kdy ADC dostalo po delší době od Riot Games trochu lásky?

Je mi jasný, že se tady najdou lidi kteří nebudou souhlasit, tak chci předem říct, že tohle je pouze můj osobní názor. S aktuální metou jsem v pohodě, za menší buffy na ADC jsem určitě rád, přece jenom člověka po nějáký době omrzí hrát jeho linku, když se na ní dlouho nic nemění. Ale taky se najdou ADC hráči, kterým momentální meta nesedí. Dvě takové věci, co bych uvítal by bylo, aby Edge of Night byl zase předmět s aktivkou a aby se dal B.F Sword rozestavět. Edge of Night pro lepší možnost outplaye a B.F Sword pro lepší recall když člověk nemá 1300 goldů. Přece jenom... podívejme se na Lost chapter.

Jaké máš cíle do současné sezóny, ale i ve své hráčské kariéře?

Momentálně rank nějak neřeším, ale určitě to budu chtít dohnat na konci sezóny, kdy bude už snad lepší report systém, lidi nebudou tolik kazit hry a hráči budou obecně chtít co nejlepší divizi. Ve své hráčské kariéře budu doufat, že se tu po letním Masters a Legends najdou hráči nebo týmy, kteří by měli zájem o to se mnou hrát. Pokud ne, možná zkusím štěstí v zahraničí, jestli by se něco nenašlo.

Díky za rozhovor, máš nějaký vzkaz pro fanoušky Gunrunners nebo naše čtenáře? 

Až budeme hrát spamujte #GRSWIN, KEBAB GUROM, KEBABÁCI a podobně. Všichni z týmu si vážíme podpory a doufáme, že vám předveme pěkné hry. Můžete mě také sledovat na Facebooku euOnly, kde budu dávat dodatečné info, můj názor na různé zápasy a odpovím na vaše otázky. Díky za rozhovor a snad někdy v budoucnu zase nějaký uděláme.