Přejít k hlavnímu obsahu

Opravdu nastane konec Fortnite?

14. 10. 2019 | 12:06 Fortnite
Včera přesně ve 20:00 započal jeden z nejdůležitějších eventů, který se kdy ve Fortnite udál. Společně s ním však – jak je již zvykem – přišla spousta problémů. Pojďme se tedy společně podívat na vše, co víme o “konci Fortnite“ víme.
Černá díra ve Fortnite
Černá díra ve Fortnite

Průběh

V 8 hodin večer se vznesla raketa v Dusty Depot a zmizela ve velké trhlině na obloze. Následně se znovu objevila a začala létat po mapě a narážet do riftů, načež zmizela a místo ní se objevilo několik menších raket, které vytvořily doslova chaos. Meteor zmizel a spadl až ke konci z velké trhliny nad Loot Lakem se všemi raketami po boku, narazil do rift zóny právě nad jezerem a ohromná tlaková vlna následně “odfoukla“ všechny hráče z mapy. Hned na to začalo prudké smršťování, až nám zbyla jen tmavá plocha s malou černou dírou uprostřed. Co teď...?

Následky

V rámci vteřin po objevení černé díry Fortnite smazal svou profilovou fotku na všech sociálních sítích, vymazal všechny tweety na Twitteru a všechny fotky na Instagramu. Zmizela i Fortnite stránka z webu Epic Games a kategorie na Twitchi. Jediné, co po Fortnite zbylo, je černá díra. Doslova. 

V posledních pár hodinách se nad černou objevují čísla, která jsou v souborech hry označená jako Spooky Numbers (strašidelná čísla) – 11, 146, 15, 62, 87, 14, 106, 2, 150, 69, 146, 15, 36, 2, 176, 8, 160 a 65. Zajímavé je, že pokud tato čísla spojíme s nahrávkami Visitora, dostaneme text: "I was not alone. Others are outside the loop. This was not calculated. The Zero Point is now inevitable." Ve volném překladu: Nebyl jsem sám. Další jsou mimo smyčku. Tohle nebyl záměr. The Zero Point je nyní nevyhnutelný.

Co tohle všechno znamená a jaký to bude mít dopad na budoucí podobu Fortnite, to zatím nikdo nedokáže s jistotou říci. Mezi spekulacemi se objevují různé teorie, nicméně na oficiální oznámení si budeme muset ještě chvilku počkat. Otázkou však je, jak se s absencí Fortnite vypořádá zoufalá komunita, která nyní bezradně plní internet svými dotazy, domněnkami a povzdechy.

Štítky: Fortnite update