Přejít k hlavnímu obsahu

Organizace North, spadající pod FC Kodaň, opouští esport

5. 2. 2021 | 13:23 Counter-Strike 2
Dánský fotbalový velkoklub FC Kodaň, který působil ve světě esportu pod značkou North, nadobro opouští svět esportu. Hlavním důvodem jsou potíže spojené s pandemií covid-19.
north
north

Dánská organizace North nečekaně končí své působení v esportu. Ve společném oznámení tuto informaci v páteční poledne potvrdili zástupci společností Parken Sports & Entertaiment a Nordic Film, pod které projekt North spadá. Hlavním důvodem je podle společností nedostatek financí spojených s celosvětovou pandemií koronaviru COVID-19. Majitelé týmu se sice snažili najít dalšího investora, jenže neúspěšně, proto se nakonec rozhodli ze světa esportu odejít úplně.

Společnosti Parken Sports & Entertaiment, pod kterou kromě North spadá také fotbalový velkoklub FC Kodaň, návrat do světa v budoucnu nevylučuje: „V esportu vidíme stále velký potenciál, kvůli covidu je však momentálně nejistý. Kvůli tomu, že jak sport, tak esport byl finančně silně zasáhnutý, se horizont našich možností posunul několik let do budoucna,“ prozradil v tiskové zprávě Lars Bo Jeppesen, ředitel organizace North.

Zástupci organizace zároveň oznámili, že v týmu zůstane pouze FIFA sekce, která se přesune právě pod samotný fotbalový klub FC Kodaň. Znamená to tedy konec také pro CS:GO sekci, která byla po celé čtyři roky fungování organizace vlajkovou lodí North a v minulosti dosáhla také řadu úspěchů. Avšak i výkony tohoto týmu to bylo jako na houpačce, a to hlavně díky špatným rozhodnutím managmentu, který způsobil nesmyslné změny v sestavě. O tom vypovídá i fakt, že většina hráčů, která týmem prošla, v něm zažila jedno z nejslabších období kariéry.

Není jisté, zda současná sestava CS:GO týmu zůstane po hromadě, někteří hráči však už oznámili, že mají dovoleno si hledat nové angažmá. Kromě svého týmu se organizace North angažovala také v organizaci AGF, která spadá pod další slavný dánský fotbalový klub Aarhus GF. Ten sloužil jako farmářský tým a North z něj často čerpali své nové posily.

Poslední sestava týmu North:

 Dánsko Nicklas 'gade' Gade
 Dánsko René 'cajunb' Borg
 Švédsko Jonas 'Lekr0' Olofsson
 Dánsko Kristoffer 'Kristou⁠' Aamand
 Švédsko Denis 'grux' Gutaj

 Švédsko Jimmy 'Jumpy' Berndtsson – trenér

 Dánsko Mathias 'MSL' Lauridsen – na přestupní listině
 Dánsko Philip 'aizy' Aistrup – na přestupní listině

Štítky: North
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.