Přejít k hlavnímu obsahu

Platforma Mixer nečekaně ukončuje činnost. Vrátí se Ninja a Shroud na Twitch?

22. 6. 2020 | 22:48 Twitch.tv
Po dlouhých čtyřech letech vzdává streamovací platforma Mixer svůj boj proti Twitch. Dnes totiž z čistajasna oznámil Microsoft ukončení platformy a spojení s konkurenční platformou Facebook Gaming.
Shroud + Ninja
Shroud + Ninja

Na poli streamovacích platforem dosud panovaly velké boje mezi Mixerem od Microsoftu, Facebook Gamingem, YouTube Gamingem a Twitchem od Amazonu, právě poslední jmenovaný je však bezkonkurenčním králem. Mixer se loni pokoušel chytit krok Twitche tím, že získal na svou stranu některé z největších hvězd, například Ninju a Shrouda. Peníze však nejsou všechno a ani koronavirová krize nenabídla Mixeru nárůst diváků, který zažily ostatní tři platformy.

Mixer tak 22. července definitivně zanikne. Fanoušci se však nejvíce zajímají o to, kam zamíří dvě obrovské hvězdy, které Mixer loni získal na svou stranu. Ty se teď snažil získat i Facebook, podle zákulisních informací však Ninja i Shroud odmítli přejít i přes to, že jim Facebook nabídl dvojnásobek toho, co si vydělali na Mixeru. Oba jsou teď volní a vypadá to, že se plánují vrátit zpět na Twitch.

Dosavadní partneři ale nemusí vůbec zoufat, můžou se totiž přesunout na Facebook za podobných podmínek, jako měli na Mixeru. 

Neúspěch Mixeru není žádným velkým překvapením, podle komunity totiž nenabízí oproti Twitchi téměř žádnou přidanou hodnotu. Facebook Gaming a YouTube Gaming nabízí alespoň propojení s dvěma významnými platformami.

Štítky: Mixer, Ninja, shroud
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.