Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone Challenge se blíží aneb co bude s League of Legends?

29. 5. 2019 | 15:36 League of Legends
První ročník LAN akce PLAYzone Challenge měl být jedním z hnacích motorů letošní League of Legends sezóny, motivace pořádně prásknout do koní. Realita je ale zatím naprosto obrácená a pokud se v následujících dnech nic razantně nezmění, turnaji hrozí zrušení.
PLAYzone Challenge 2019
PLAYzone Challenge 2019

Pojďme pěkně popořadě. Začátkem letošní sezóny bylo oznámeno, že League of Legends nebude po mnoha letech součástí celoročního cyklu Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Šlo o rozhodnutí, které vyvolalo velkou vlnu nevole, ale hru jako takovou bychom si odsoudit a zařadit mezi "B tier" sami od sebe nedovolili. Naopak jsme chtěli v průběhu sezóny hledat různé varianty, jak bychom podporu LoLka udrželi. Bohužel jsme ale se všemožnými koncepty narazili i u partnerů a světýlkem na konci tunelu měla být právě brněnská PLAYzone Challenge, která je pro nás zlomovým milníkem pro veškerou možnou budoucí podporu.

PLAYzone Challenge 2019

V rámci premiérového ročníku naší BYOC akce jsme od počátku registrací dali League of Legends šanci, protože v hlasování začátkem roku o něj hráči po dočasném vyřazení z MČR zájem ukázali. Čísla na online turnajích, které napříč celou Evropou nyní Riot Games bohužel přestává podporovat, taktéž nebyla letos nejhorší. PLAYzone Challenge tak měla být vyvrcholením snahy ukázat, že podporovat LoL komunitu smysl má. Na online to hezky šlo, tak proč by ne v offline prostředí? Vždyť právě to jsou ty akce, na které budete jednou vzpomínat!

PLAYzone Challenge 2019

Skutečnost je taková, že už v pátek 31. května 23:59 budou uzavřeny registrace a zatímco ostatní hry, které také ještě nedávno měly smutné počty přihlášených týmů, rostou směrem nahoru a unikly hrozbě možného zrušení, tak League of Legends? Nikoliv. Poslední registrace proběhla 6. května, od té doby ticho po pěšině. Neradi bychom nad celou podporou oblíbené MOBA hry zlomili hůl nadobro, ale vše tomu aktuálně míří naproti.

Čas na záchranu stále existuje, ale hodiny neúprosně tikají. Na seznamu nyní figuruje trio eSuba, Fury Esport a Scout's Code, které pokud se nerozšíří alespoň na 8 či více týmů, budeme nuceni League of Legends z hlavních titulů PLAYzone Challenge 2019 odebrat a je dost možné, že o něm už v rámci našich aktivit nikdy neuslyšíte. Pokud jste nad přihlášením svého týmu či party kámošů dosud váhali, nyní je váš čas. Závěrem pouze doplníme informaci, že v případě zrušení turnaje má každý přihlášený tým právo na vrácení vstupného v plné výši.

Oblíbení komentátoři Pavel 'Mozilla' Klaban a Petr 'Xnapy' Jirák jsou připraveni. Ale co ty, komunito?

PLAYzone Challenge 2019
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.