Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone se stává mediálním partnerem kvalifikačního turnaje na Rio Major

22. 6. 2020 | 10:12 Counter-Strike 2
Kvalifikační proces na nejdůležitější turnaj ve světě CS:GO je od letošního roku kompletně změněný a vše už není pouze o jediném turnaji. Jedním z důležitých milníků regionu CIS je WePlay! Clutch Island a naší velkou ctí je vám nyní oznámit, že se oficiálně stáváme mediálním partnerem tohoto elitního klání. V případě turnajů pod záštitou Valve je to pro náš portál velká premiéra.
WePlay! Clutch Island
WePlay! Clutch Island

V Evropě aktuálně čekáme na cs_summit 6, ale region na východ od nás už má svůj druhý kvalifikační turnaj na Major v Rio de Janeiru plně rozehraný. Jeho pořadatelem je WePlay! Esports, která byla dosud známá především ve světě Doty 2. V minulosti ale WePlay! uspořádali i dvě vydání CS:GO turnajů Forge of Masters, z nichž to druhé dokonce nabídlo prize pool 100 tisíc dolarů a hráči si jej opravdu chválili. Shodou okolností se jeho šampionem stal tým Godsent s Martinem 'STYKO' Stykem, jehož sestava zde získala svůj první velký titul.

Díky svému renomé tak společnost WePlay! Esports byla nyní oceněna možností uspořádat jeden ze tří oficiálních kvalifikačních turnajů na Major pro týmy z regionu CIS. Kvůli opatřením spojeným s globální pandemií sice turnaj s názvem WePlay! Clutch Island probíhá pro hráče pouze online, produkce je však svými kulisami opravdu originální, díky čemuž přináší fanouškům opravdu parádní zážitek. Součástí expertního týmu jsou pak známé postavy jako Vince, dusT nebo Pimp, takže o kvalitu v tomhle spektru je také postaráno.

WePlay! Clutch Island je pro naši společnost prvním CS:GO turnajem takového kalibru. Jsme hrdí na to, že se účastníme okruhu Regional Major Ranking a uděláme vše, co bude v našich silách, abychom týmům zajistili ty nejlepší možné podmínky a divákům přinesli nezapomenutelnou show,

prohlásil Eugene Shepelev, Lead Esports Manager WePlay! Esports.

My takovým akcím samozřejmě fandíme a když jsme se s jejím organizátorem bavili o možnosti spolupráce, byla to jasná volba. Proto s velkou radostí můžeme nyní oznámit, že jsme mediálními partnery turnaje, naše logo bude k vidění ve vysílání a na našich kanálech vás budeme po celý týden informovat o jeho průběhu.

WePlay! Clutch Island

Aktuálním lídrem RMR pro region CIS je překvapivě tým Hard Legion Esports, který kromě 300 bodů za umístění na posledním Majoru uhrál třetí místo na prvním turnaji Road to Rio. Jeho vítěz, Team Spirit, se nachází na druhém místě a v těsném sledu jsou také Virtus.pro, Winstrike Team, Natus Vincere a Nemiga. Ano, čtete správně, NAVI jsou až na pátém místě, což by jim v konečném zúčtování stačilo pouze na Contender Status – právě region CIS má ale pouze 5 slotů na Majoru, takže s1mple a spol. budou muset ve zbytku kvalifikačního cyklu ještě hodně zabrat. Online turnaje jim z hlediska konzistentních výsledků totiž vůbec nesvědčí.

WePlay! Clutch Island už je v tuto chvíli před svou hlavní fází, kam se dostalo osm nejlepších týmů. Výše vypsanou šestici, která se kompletně nachází v nejlepší světové třicítce, doplňují ještě kvalifikované celky Gambit Youngsters a ESPADA. Ty se v žebříčku nacházejí na pozicích 33 a 41, což jen dokazuje, že CIS scéna má opravdu co nabídnout. Největším favoritem jsou sice NAVI, ale jak zmiňujeme výše, vůbec bychom se nedivili podobnému selhání jako minule, kdy po prohrách s Hard Legion, Syman Gaming a Virtus.pro neprošli ani skupinami.

Všech osm týmů v hlavní fázi WePlay! Clutch Islandu již bylo rozděleno do dvou skupin po čtyřech, které se od 23. do 25. června hrají formátem Double Elimination. Nejlepší kvarteto si to pak od pátku do neděle rozdá v závěrečném DE pavouku o největší porci RMR bodů a většinu z celkového prize poolu 50 tisíc dolarů.

Tyto odměny jsou rozděleny následovně:

  • 1. místo: 15 000 $ + 2 000 RMR bodů
  • 2. místo: 10 000 $ + 1 875 RMR bodů
  • 3. místo: 6 000 $ + 1 750 RMR bodů
  • 4. místo: 5 000 $ + 1 625 RMR bodů
  • 5. místo: 4 500 $ + 1 500 RMR bodů
  • 6. místo: 3 500 $ + 1 375 RMR bodů
  • 7. místo: 3 000 $ + 1 250 RMR bodů
  • 8. místo: 3 000 $ + 1 125 RMR bodů
WePlay! Clutch Island
Zdroj: weplay.tv
Štítky: Rio Major, weplay
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.