Přejít k hlavnímu obsahu

Po vlně kritiky se Twitch rozhodl odstranit označení "blind playthrough"

8. 12. 2020 | 19:10 Twitch.tv
Twitch se opět musel vypořádat s další zvláštní situací, kterou byl protentokrát spor ohledně nesprávného pojmenování jedné z kategorií. Označení tagem "blind playthrough" totiž údajně bylo úplně zavádějící, a proto se jej streamovací platforma na žádost rozhodla opravdu odstranit.
Blind playthrough
Blind playthrough

Kolem streamovací platformy Twitch se opět vyskytla kuriózní situace, jež se tentokrát přímo zaměřuje na jeden z dostupných tagů. Jedná se o "blind playthrough" čili "průchod naslepo", což nyní rozpoutalo debatu mezi invalidními hráči zaměřenou na to, jak zavádějící tento popis vlastně je. Hlavní potíží je údajně fakt, že slepí lidé stále mohou hrát videohry, ovšem tento tag s nimi nemá nic společného. Místo toho nesprávně škatulkuje streamery, kteří si jdou danou hru zahrát poprvé, aniž by tušili, co je v průchodu čeká.

Označení nakonec z platformy naprosto zmizelo, což se však nestalo z důvodu, že by to někoho popudilo, ale čistě proto, že takový výraz je zavádějící a nevhodně použitý. Namísto zažitého průchodu naslepo jsou tu stále další a přesnější varianty, jako je například "první průchod" nebo "průchod bez spoilerů" a další možnosti. Přesně takovou myšlenku podporuje Steve Spohn, který dodává, že průchod naslepo by znamenalo mít vypnutý monitor, což samozřejmě z tohoto označení nevyplývá.

Zdroj: pcgamer.com