Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane streamovala oblíbenou hru Among Us s americkou kongresmankou, čísla všechny překvapila

21. 10. 2020 | 15:22 Twitch.tv
Víme, že videoherní průmysl proniká stále do dalších a dalších odvětví, přesto občas některé situace dokážou překvapit. Třeba když americká kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortez streamovala Among Us, společně se streamerkou Pokimane a politickým analytikem HasanAbim. O jejich hru byl nebývalý zájem.
AOC
AOC

Politička na svém twitterovém profilu sdílela výzvu, že shání někoho, s nímž by si mohla oblíbenou hru zahrát. Dodala, že sama nikdy nehrála, ale že to vypadá zábavně. Na její výzvu zareagovala populární Twitch streamerka Pokimane, k níž se připojil ještě HasanAbi, oblíbený politický komentátor, který má více než 380 tisíc followerů, a rovnou založil lobby. Ke hře se přidala také další kongresmanka, Ilhan Omar, která navíc sdílela fotku u svého custom gamingového počítačového setu.  

Pravděpodobně vám nemusíme dlouze popisovat princip, na němž Among Us funguje. Ve vesmírné lodi máte až 10 hráčů, většina z nich jsou obyčejní členové posádky a snaží se plnit nutné úkoly pro opravu lodi, až 2 mimozemští narušitelé (tzv. Impostors) jejich snahu kazí a usilují o své vlastní vítězství, aniž by byli odhaleni.

Pro zajímavost, Among Us pro kongresmanku není její první osobní zkušenost s gamingem, v minulosti se např. pochlubila svými úspěchy v League of Legends, jichž dosáhla, když měla čas hrát během karantény. Její jméno je také spojeno s dopisem kritizující Blizzard za potrestání hráče Blitzchunga loni na podzim.    

Stream vzbudil velkou pozornost, v okamžiku, kdy hra ještě ani nezačala, se dívalo takřka 250 tisíc jedinečných sledujících. Ocasio-Cortez streamovala 3,5 hodiny, peak, jehož v počtu sledujících dosáhla, byl neuvěřitelných 426 109 diváků. Nutno podotknout, že šlo nejen o zábavu. V pozadí všeho stojí blížící se volby, diváci byli např. povzbuzováni, aby si vytvořili hlasovací plán na příslušných webových stránkách.

Štítky: Pokimane, Among Us